• Посилання скопійовано

Суть справи

Форма №20-ОПП: коли, як та що буде за неподання
Чому потрібно подавати форму №20-ОПП? У які строки її подавати та в який спосіб? Чи подавати цю форму при придбанні авто? Як виправити в ній помилку? Що буде за неподання ф. №20-ОПП? Відповіді на ці та інші запитання — далі.

Земельний податок-2019
Земельний податок сплачується у двох формах: або земельний податок, або орендна плата за землі державної та комунальної власності. Платники податку самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають податкову декларацію, як правило, на поточний рік.

Нове у валютному регулюванні з 07.02.2019 р.
Перші вісім постанов Правління НБУ, видані у 2019 році, замінили попередню базу з 56 нормативно-правових актів у сфері валютного регулювання. Розгляньмо головні зміни, що стосуються більшості платників податків.

Легковик і транспортний податок
Якщо підприємство є власником легкового автомобіля, не поспішайте платити транспортний податок. Насамперед з'ясуйте, чи справді це авто оподатковується.

Розміри ставок земельного податку-2019
За якими ставками справляється земельний податок у 2019 році? Яким є розмір ставок у разі відсутності рішення місцевих органів влади? ДФС роз'яснила, а ми уточнюємо.

Держпраці не перевіряє структурні підрозділи
ТОВ зареєстроване в Києві, місце ведення діяльності в Києві, проте фактично розташоване в Харкові. Чи можуть це підприємство перевіряти інспектори праці Харківської області? Порядок проведення перевірок Держпраці не передбачає перевірок структурних підрозділів (за умови подання ф. №20-ОПП до податкової)?

Допомога підприємцям від Фонду соцстраху
Розгляньмо докладно, як повинен діяти підприємець для отримання допомоги з тимчасової непрацездатності чи допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами від ФСС.

Оподаткування доходів-2019
Раніше ми вже розповідали про зміни, які відбулися в оподаткуванні доходів фізосіб у 2019 році, на які слід звернути увагу. Тепер наведемо практичні приклади їх застосування роботодавцями.

Витрати на відрядження через посередника
Працівник у відрядженні сплатив за послуги проживання не надавачу послуг, а посереднику. Чи оподатковується в такому разі сума понесених ним витрат? Податківці в IПК від 12.12.2018 р. №5195/5/99-99-13-02-03-16/IПК (див. «ДК» №06/2019) вважають, що так.

До змісту номеру