• Посилання скопійовано

Суть справи

Звіт з ЄСВ для ФОПІВ: правила складання
Підприємці на загальній та на спрощеній системі оподаткування зобов'язані сплачувати ЄСВ за себе. Крім сплати ЄСВ, передбачено і річну звітність, яка подається до 10 лютого року, наступного за звітним. Розповімо, як приватному підприємцю скласти річний звіт з ЄСВ.

Звіт про рух грошових коштів
Звіт про рух грошових коштів дає інформацію про рух коштів та їхніх еквівалентів між датами фінансової звітності, про напрями їх витрачання для оцінки потреби в них на майбутнє. Цей звіт є досить простим для розуміння і показує, куди і як підприємство витрачає кошти і чому прибуток є, а коштів немає, або навпаки.

Звіт про власний капітал
Четверта форма фінансової звітності надає інформацію про власний капітал підприємства, деталізуючи інформацію з розділу I пасиву балансу та з розділу II звіту про фінрезультати. Розгляньмо на прикладі, як скласти звіт про власний капітал.

Примітки до річної фінансової звітності
Нарешті чотири форми річної фінансової звітності складено, але це ще не все. За приписами вітчизняних П(С)БО, до деяких статей фінзвітності потрібно наводити додаткову інформацію у примітках. Мінфін затвердив типову форму приміток для підприємств, які подають фінзвітність за національними стандартами, яку ми і розглянемо у цій статті.

Витрати підприємця на загальній системі
Підприємці на загальній системі ведуть облік не лише доходів, а й витрат. Витрати, понесені підприємцем протягом звітного року, впливають на визначення оподатковуваного доходу, як наслідок — на суму податку, який слід сплатити. З'ясуймо, як визначити доходи та витрати підприємцю-загальнику.

Декларація за 2018 рік підприємця-«єдинника»
З'ясуймо, які особливості має звітування підприємців-«єдинників» I, II та III груп, в які строки та за якою формою подавати декларацію з ЄП за 2018 рік.

Декларація про доходи ФОПА-загальносистемника
Розповімо, як ФОПу на загальній системі оподаткування заповнити та подати річну декларацію про майновий стан та доходи за 2018 рік. Нагадаємо, що граничний строк її подання — 11.02.2019 р.

Прискорена податкова амортизація у 2019 році
Змінами до ПКУ можливість встановлення строку експлуатації 2 роки для ОЗ 4-ї групи продовжили і на 2019 рік. Розгляньмо, за яких умов це можливо.

Податок на нерухоме майно-2019
Якщо юридична особа є власником нерухомості, вона повинна до 20 лютого 2019 р. подати декларацію з податку на нерухомість на 2019 рік, за якою протягом року авансовими внесками сплачуватиметься податок.

Підприємці — теж підприємства
Як розраховується середньооблікова кількість працівників за рік для визначення кількості осіб з інвалідністю, яких підприємець повинен працевлаштувати? Відповідь надав Держстат у листі від 17.12.2018 р. №191/141.

До змісту номеру