• Посилання скопійовано

Суть справи

Податкова знижка для фізосіб
До 31 грудня наступного за звітним податкового року фізособа може подати до ДФСУ декларацію, в якій зазначити суму отриманих доходів (заробітної плати) та суму коштів, які були сплачені на певні витрати. Але навіть в осіб, які подають документи щороку, виникають запитання. От і поговоримо про нюанси отримання податкової знижки.

Критерії блокування ПН/РК: старе по-новому
Державна регуляторна служба погодила проект Критеріїв ризиковості платника податку, Критеріїв ризиковості здійснення операцій та Переліку показників, за якими визначається позитивна податкова історія платника податку. Отже, незабаром ми отримаємо оновлені критерії блокування ПН та РК.

Звіт з ЄСВ: відповіді на запитання
Нову форму звіту з ЄСВ слід подавати до 20 вересня 2018 р. за серпень 2018 р. Та ця форма звіту уже встигла обрости міфами та легендами щодо її заповнення. Отже, відповідаємо на найпоширеніші запитання щодо нової форми.

Продаж товарів неприбутківцями
Неприбуткова організація в деяких випадках стикається з необхідністю продати товар. Чи має право вона здійснювати такі операції? За яких умов можна втратити статус неприбутковості? Як бути з оподаткуванням ПДВ? Як відобразити продаж товарів у Звіті про використання доходів?

Коли змінюється орендна плата?
Iндексація нормативної грошової оцінки землі не тягне за собою автоматичної зміни орендної плати та прийняття ППР органами ДФС, натомість є підставою для внесення змін до договору оренди землі. Такого висновку дійшов Верховний Суд у постанові від 20.06.2018 р. у справі №813/3819/17.

Нові критерії пожежних перевірок
Кабмін оновив критерії, за якими Державна служба з надзвичайних ситуацій відбиратиме госпсуб'єктів для проведення в них перевірок протипожежної безпеки.

Повідомлення працедавця про право на соцвідпустку
Згідно зі ст. 24 Закону про відпустки, у разі звільнення працівника йому виплачується грошова компенсація за всі не використані ним дні щорічної відпустки, а також додаткової відпустки працівникам, які мають дітей. Чи несе роботодавець відповідальність за те, що працівник не надав інформацію про дітей? Чи зобов'язаний роботодавець у момент прийняття на роботу мати інформацію про дітей? Якщо так, то в якому документі це зазначається? Чи можна отримати компенсацію за всі невикористані відпустки протягом кількох років?

Виплата за рішенням суду: «брудними» чи «чистими»?
Суди по-різному зазначають у своїх рішеннях суми, присуджені працівникам за трудовими спорами. Буває, що суд зазначає просто суму, без пояснень, чи треба її видати на руки, чи спочатку потрібно утримати податки. Як бути в такому випадку роботодавцеві? Проаналізуймо на підставі конкретних судових рішень.

До змісту номеру