• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Помилка в коді УКТ ЗЕД у податковій накладній не дає права на податковий кредит
Покупець виявив помилку в коді УКТ ЗЕД у ПН, зареєстрованій постачальником. Помилку своєчасно не виявили, але ПН включили до ПК у декларацію з ПДВ. РК на виправлення помилки не склали. Як правильно виправити помилку? Які штрафи загрожують покупцю та постачальнику?

Що робити з працівником, який через завантаженість не зміг піти у відпустку за графіком?
За графіком відпусток, складеним у січні, працівник мав піти у відпустку в червні 2018 р., але через завантаженість на роботі не пішов. Чи має право роботодавець до кінця 2018 р. відправити у відпустку такого працівника, якщо він не бажає йти у відпустку цього року?

Сторнування помилкового продажу дизпалива: бухоблік та оподаткування
Підприємство (платник ПДВ) у грудні 2017 р. помилково провело в обліку продаж дизпалива на суму 2600 грн, у т. ч. ПДВ — 433,33 грн. Зареєстровано ПН на покупця (платника ПДВ) та акцизну накладну на неплатника акцизного податку. Видаткову накладну не було оформлено. У 2018 р. цю помилку виявлено. Як виправити це, якщо покупець втратив статус платника ПДВ?

Перерахували аванс нерезиденту — чи треба подавати декларацію про валютні цінності?
Підприємство перерахувало передоплату в іноземній валюті постачальнику-нерезиденту. На кінець кварталу постачання товару не відбулося. Чи відображати суму передоплати у декларації про валютні цінності?

До змісту номеру