• Посилання скопійовано

Суть справи

Практика роботи з лікарняними
У минулому номері ми детально проаналізували загальний алгоритм нарахування лікарняних. Предметом цієї статті стануть практичні кейси наших передплатників щодо деяких нюансів обліку, оподаткування лікарняних та організаційних питань.

Чергові оновлення в СМКОР
Немає меж досконалості... СМКОР настільки «сира» та недопрацьована (хоча на відпрацювання її алгоритмів роботи податківці мали вдосталь часу), що за фактом нині маємо внесення змін до Критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН уже вдруге за місяць.

Лікарняні та інші страхові виплати після реформи
Законом №2148 внесено низку істотних змін до Закону №1105. Проаналізуймо, що саме змінилося з 11 жовтня 2017 року.

«Первинка» в обліку підприємства
З 01.01.2018 р. на Закон про бухоблік чекають капітальні зміни, серед яких — незначні недоліки, виявлені в первинних документах, не будуть підставою для невизнання господарської операції. Саме тому пропонуємо звернути увагу на первинні документи в обліку підприємства, а допоможе нам у цьому низка практичних ситуацій від наших передплатників.

Як дарувати подарунки
Дарувати подарунки — це ціле мистецтво: треба знати, кому, коли, що і як подарувати. Юридичні особи теж іноді дарують подарунки одна одній, але, крім усього переліченого, їм доведеться ще й опанувати мистецтво їх обліку й оподаткування. У цій статті розглянемо дарування рухомого майна однією юридичною особою іншій.

Як забрати будівлі з ТОВ?
На приватному підприємстві у власності є дві будівлі (інструментальна майстерня та склад). Чи можливо переоформити будівлі на засновників (їхні частки 50х50) у рахунок заборгованості за дивіденди? Як це правильно зробити юридично? Підприємство сплачує податок на землю та на нерухомість, а госпдіяльність припинена. Грошей на рахунку немає.

Торгівля готовими стравами на спрощеній системі
Які види діяльності повинні бути відкриті у фізосіб-підприємців, які перебувають на 2-й групі платників єдиного податку, коли один продає готові страви за договором іншому (ресторанне господарство) для перепродажу? Як це правильно оформити — договір загальний чи на кожне замовлення? Які документи повинні мати обидва підприємці?

Гарантійні заміни в імпортному обладнанні
Підприємство — офіційний представник зарубіжної компанії в Україні імпортує та продає обладнання українським компаніям. Здійснюється безкоштовна гарантійна заміна запасних частин, які нерезидент передає безкоштовно. Нерезидент відшкодовує понесені витрати на доставку, митні платежі, зокрема суму ПДВ офіційному представнику. Які документи мають підтверджувати приймання та передачу гарантійних запасних частин? Як відобразити такі операції в обліку? Чи слід коригувати ПДВ, сплачений на митниці?

До змісту номеру