• Посилання скопійовано

Суть справи

Блокування ПН: суди на боці бізнесу
Поки депутати опрацьовували законопроект 7115, аби подовжити тестовий режим блокування ПН, суди вже висловили свою підтримку бізнесу з приводу незаконного блокування ПН.

Декларація «нульовиків»
З 01.01.2017 р. окремі платники податку на прибуток мають право скористатися «податковими канікулами». Для них передбачено окрему звітність, про особливість заповнення якої поговоримо далі.

Придбання сільгосппродукції у населення
Закупівля підприємствами у населення сільгосппродукції (як правило, за готівку) — рядова шаблонна господарська операція. Придбану сільгосппродукцію підприємства використовують у власній господарській діяльності — для виготовлення власної продукції, продають на сторону тощо. Питання у зв'язку з цим також стандартні — особливості готівкових розрахунків, документального оформлення, утримання ПДФО.

Відомості про страхувальника
Відповідно до ч. 5 ст. 17 Закону про ЄСВ, на запит платників єдиного внеску та/або застрахованих осіб чи уповноважених ними третіх осіб може надаватися інформація із Держреєстру.

Сплачувати податки може й представник
Чи можливе представництво у разі сплати податків саме юридичною особою? Що може бути предметом договору на представництво? Хто в такому разі несе відповідальність — платник чи представник?

РРО та підприємці-«єдинники»
Якщо запропонувати людині замість рахівниці комп'ютер, вона одразу ж погодиться. А якщо замість рахівниці запропонувати сучасний РРО, то вибір може бути й не на користь останнього. Але законодавці поступово звужують коло ситуацій, коли можна обходитись без РРО. Отже, поговоримо про цей пристрій та про те, як безпечно ним користуватися, щоб не наражатися на штрафи.

Експорт у платника ЄП
Підприємство — платник ЄП уперше продаватиме власну продукцію за кордон. Як визначається дохід, якщо буде отримуватись євро? Які моменти слід врахувати в обліку, коли валюту будемо продавати? Як ці операції показати у бухобліку та чи є відмінність від податкового?

Помилки в податкових накладних
Про помилки у податкових накладних вже говорилося багато. Iнколи вони можуть мати вельми фатальні наслідки для платника ПДВ, якщо суми в таких накладних досить великі. Тому робота бухгалтера іноді схожа на роботу сапера — його помилка може загрожувати «здоров'ю» або навіть «життю» підприємства. Але й помилки в накладних з меншими сумами теж додають клопоту. Отже, запрошуємо на чергову екскурсію «мінними полями» складання податкових накладних.

До змісту номеру