• Посилання скопійовано

Суть справи

Орендуємо комунальну та держнерухомість
З деяких причин оренда частини приміщення комунальної та державної нерухомості часто буває більш привабливою, аніж придбання власного приміщення.

Розрахунки через термінал
Підприємство-виробник здійснює оптовий продаж власної продукції тільки безготівково. Чи можна в приміщенні складу поставити платіжний термінал для прийняття оплати через картки час від часу? Чи треба застосовувати РРО разом із платіжним терміналом?

Додаткові внески в додатковий капітал
Виявляється, засновники господарських товариств (тут ми розглядатимемо тільки товариства з обмеженою відповідальністю — ТОВ) можуть здійснювати внески (вклади) не тільки до статутного, а й до так званого додаткового капіталу свого бізнесу (підприємства). У чому різниця і які особливості — давайте з'ясовувати.

Придбання ПММ за касовим чеком
Підприємство орендує у свого засновника автомобіль (доставка товарів покупцям), директор приносить чеки РРО про придбання палива (ПММ), які оплачено власним коштом. Чи можна проводити це через авансовий звіт? Як організувати роботу з обліку ПММ (палива) у цьому випадку? Чи потрібно дотримуватися норм?

Перевірки держпродспоживслужби-1
Ринковий нагляд Держпродспоживслужби — в яких випадках складається акт недопуску, як складаються плани перевірок, які перевірки передбачені у сфері нехарчової продукції та які органи уповноважені на їх здійснення? Враховуючи численні зміни з 01.01.2017 р., спробуємо розібратись у тенетах чинного законодавства України з врахуванням судової практики.

Собівартість харчування для працівників
Приводом для цієї статті стала IПК ДФСУ від 02.08.2017 р. №1454/6/99-99-13-02-03-15/IПК (див. «ДК» №34-35/2017), де сказано про необхідність оподатковувати ПДФО і військовим збором та нараховувати ЄСВ на різницю між ціною проданого працівникам харчування і його собівартістю, у разі якщо ціна продажу менша за собівартість. Відразу виникає питання: а як з'ясувати собівартість?

Зарплата за першу половину місяця
Тема виплати зарплати двічі на місяць не нова, але вельми популярна. Начебто нічого складного немає в тому, щоб виплатити місячну зарплату двома частинами, але щойно починаємо робити це на практиці, виникає багато запитань. Давайте нарешті розкладемо все по поличках.

Підприємницькі доходи на особистий рахунок
Чи є реальна відповідальність за отримання виручки від підприємницької діяльності на особистий рахунок? Які податкові ризики виникають у такому разі?

До змісту номеру