• Посилання скопійовано

Суть справи

Податок на виведений капітал: чого чекати бізнесу-2
У попередньому номері ми вже робили короткий огляд майбутніх змін, що їх законодавець пропонує нам на основі запровадження податку на виведений капітал. Зараз пропонуємо продовжити наш огляд.

Товари — всім, послуги — населенню
IПК ДФСУ від 29.06.2017 р. №898/Г/99-99-13-01-02-14/IПК — радше нагадування, ніж аналіз певних норм ПКУ, проте є нюанс, на який слід звернути увагу саме покупцям, які співпрацюють із платником ЄП 2-ї групи.

Трудові перевірки: сьогодення та перспективи
Державний контроль за працевлаштуванням щойно набирає обертів. Держпраці «бере собі на підмогу» органи місцевого самоврядування і навіть дає вказівки, як організовувати їм роботу.

Розрахунок дотацій для сільгоспвиробників
Не новина, що з 1 січня 2017 року аграріїв позбавили можливості застосовувати спецрежим з ПДВ, правила застосування якого регламентувала ст. 209 ПКУ. Натомість сільгоспвиробників утішили бюджетною дотацією для розвитку сільгоспвиробників і стимулювання виробництва сільгосппродукції. Тож у цій статті висвітлимо порядок її розрахунку...

Спадкоємність звітування
Iндивідуальна податкова консультація ГУ ДФС у м. Києві від 26.06.2017 р. №824/IПК/8/26-15-08-01-19 (див. «ДК» №29/2017) вселяє надію на позитивні зміни в органах ДФС.

МАФ як нерухомість
ТОВ володіє на території міського ринку об'єктом нежитлової нерухомості загальною площею 85 кв. м. Нежитлова нерухомість, яка використовується госпсуб'єктами малого та середнього бізнесу, що провадять свою діяльність у малих архітектурних формах та на ринках, не є об'єктом оподаткування. Проте ДПI вимагає сплатити податок на нерухомість. Чи правомірна її позиція?

Продаж ОЗ — облік
У попередній статті ми розглядали крадіжку основного засобу і наголосили, що за домовленості сторін щодо суми відшкодування списання ОЗ можна провести як продаж. Саме операції продажу необоротних активів присвячено цю статтю.

QR-код замість печатки
Підприємство відмовилося від печатки через зміни в законодавстві, зміни до статуту внесли. Але для захисту документів засновники пропонують ввести QR-код на всіх документах, що виходять з підприємства. Чи можна вважати юридично захищеними документи господарської діяльності з таким QR-кодом?

Дві ліцензії на один алкоголь...
ТОВ придбаває алкоголь в українського товаровиробника і продає його на експорт. Умова постачання — зі складу виробника до складу покупця (за кордоном). ТОВ має експортну ліцензію на торгівлю алкоголем, проте фіскали кажуть, що потрібна також і на оптову торгівлю. Чи правомірно ДФС вимагає наявності двох ліцензій?

До змісту номеру