• Посилання скопійовано

Суть справи

Обраховуємо відпусткові: ключові питання
Основою для розрахунку відпусткових є середньоденна сума заробітної плати, яка розраховується за встановленим порядком. Поговоримо про ключові нюанси обрахунку середньоденної зарплати.

Санкції РНБО для «1С»?
16 травня було оприлюднено Указ Президента від 15.05.2017 р. №133/2017. Ним введено в дію Рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28.04.2017 р. «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». До списку осіб, на яких накладаються санкції, потрапили і компанії-розробники програмного забезпечення: «ABBYY» і ТОВ «Абі Україна ЛТД».

Первинні документи: електронні чи паперові?
Підприємство впроваджує електронний документообіг: яких основних правил варто дотримуватись, як попереджати контрагентів, як оформляти договори та акти наданих послуг/виконаних робіт, як оформити в електронному вигляді накладну на відвантаження ТМЦ, який порядок використання таких електронних документів, що слід прописати в договорі?

Оприбуткування комп'ютера
Підприємство придбало системний блок, монітор, клавіатуру та мишу. Як усе це оприбуткувати, якщо планується з цього створити один персональний комп'ютер для працівника?

Розстрочення сплати податків
Усі знають, що податки потрібно сплачувати вчасно і повністю. Але ніхто не застрахований від несподіванок, коли в якомусь звітному періоді виникає занадто велике грошове зобов'язання або з минулих періодів тягнеться податковий борг. У цьому випадку можна скористатися можливістю розстрочення такого грошового зобов'язання.

Незавершене виробництво у рослинництві
Сільгосптоваровиробник на власних чи орендованих земельних ділянках виконав певні роботи з обробки полів під урожай поточного року (наприклад, оранку, дискування, культивацію тощо), понісши витрати на здійснення цих робіт. Надалі обставини змінилися, й оброблене поле сільгосптоваровиробник передає іншому сільгосптоваровиробникові, щоб останній за власні кошти виконав решту передбачених технологічним циклом робіт із вирощування сільгосппродукції та зібрав таку продукцію. Передача обробленого поля оформляється як продаж незавершеного виробництва (біологічних активів). Яким чином ці операції оформляють документально та відображають в обліку?

ДРС проти «таких» трудових перевірок
Попри звернення Державної регуляторної служби до Кабінету Міністрів України у листі від 25.04.2017 р. №2782/1/20-17 (див. «ДК» №21/2017), де надається комплексний аналіз недоліків Постанови №295, цей документ все ж таки набрав чинності 16.05.2017 р.

Розрахунок коригування: виправляємо типові помилки
Причин для складання розрахунку коригування чимало: перегляд цін після постачання товарів/послуг, повернення товарів/послуг особі, яка їх надала, чи повернення покупцю суми передоплати за товари/послуги та виправлення помилок у податкових накладних. Сьогодні розглянемо лише останній випадок, який характеризується багатьма нюансами щодо заповнення РК.

Iмпорт товару та послуг
В іноземного постачальника придбаваємо верстат і послуги з його налагодження. I те, й інше буде отримано у червні, проте постачальнику у травні сплачено аванс за послуги. Як визначити суму витрат і коли виникають ПЗ з ПДВ?

До змісту номеру