• Посилання скопійовано

Суть справи

Закриваємо рік
Закриття року супроводжується кількома операціями та проведеннями, характерними тільки для річної звітності. Це нарахування податку на прибуток та обчислення відстрочених податків.

Звіт про фінрезультати
Суму доходів, витрат і загальні показники прибутків та збитків можна побачити у звіті про фінрезультати. По суті, саме цей звіт найбільше пов'язаний з декларацією з податку на прибуток, адже він містить усі базові показники, на основі яких заповнюється декларація. Алгоритму заповнення звіту ми й присвятили цей матеріал.

Баланс — терези підприємства
Звіт, який відображає стан активів, зобов'язань та капіталу підприємства, зафіксованих на певну дату, — Баланс. Проаналізуємо, які моменти слід врахувати під час складання звіту про фінансовий стан підприємства.

Самоконтроль звітності — 10 кроків до річного балансу
Щоб фінансова звітність виконувала своє основне завдання — надавати користувачам для прийняття рішень необхідну інформацію про діяльність підприємства, — перед її поданням треба вжити низку заходів щодо самоконтролю та самоперевірки її показників. Особливо це стосується випадків, коли підприємство при її заповненні користується допомогою бухгалтерських програм, які автоматизують облік та звітність.
У цій статті розглянемо, що насамперед слід перевірити у фінансовій звітності.

Сумісники у ФОП: оформлення і зарплата
В одному магазині здійснюють торговельну діяльність двоє підприємців. У кожного оформлено по одному продавцю. Але практично ці продавці продають продукцію, яка належить обом підприємцям. Як оформити трудові відносини з такими продавцями обом підприємцям, щоб під час перевірки не наразитися на штрафи за неоформлені трудові відносини? Як нараховувати оплату праці та ЄСВ на неї таким працівникам?

Зміни в ПКУ щодо давності, штрафів, пені
Продовжуючи інформувати читачів про зміни в податковому законодавстві, які відбулися з 1 січня 2017 р., сьогодні розглянемо зміни, внесені Законом від 21.12.2016 р. №1797-VIII, щодо строків давності, штрафів та пені згідно з Податковим кодексом.

Поновлення договору оренди землі
Договір оренди землі закінчився ще 01.12.2016 р., а продовженням його зайнялися з кінця жовтня 2016 року. Міськрада протягом листопада не надала заперечень щодо поновлення договору, тому наразі триває процес укладення нового договору оренди. Певно, він затягнеться надовго після граничної дати подання декларації з плати на землю. Чи й надалі ТОВ є платником орендної плати за землі державної і комунальної власності? Якщо так, то як розрахувати таку плату, якщо старий договір вже не діє? Як бути, якщо новим договором будуть змінені ставки орендної плати?

Податкові консультації: зміни з 1 квітня
Змінами, внесеними до ПКУ Законом №1797, передбачено набрання ними чинності з 01.01.2017 р. послідовно. Зокрема, зміни щодо податкових консультацій набирають чинності лише з 01.04.2017 р. Проте всі податкові консультації, надані до цього часу, діють лише до кінця 2017 року. Але про все за порядком.

Подорожній лист: куди їдемо?
Чи обов'язково в подорожньому листі легкового авто зазначати адреси, куди їздить директор (весь його маршрут за день)? Чи обов'язково зазначати адреси, куди їздив водій, у подорожньому листі для вантажного автомобіля?

Приймаємо на роботу іноземця
Чи потрібен дозвіл на працевлаштування іноземця? Як працевлаштовувати на роботу іноземця? Як оподатковувати його зарплату?

До змісту номеру