• Посилання скопійовано

Суть справи

Працюємо з бюджетним відшкодуванням
Повернути кошти з бюджету на сьогодні вкрай складно. Податківці на місцях усіляко маніпулюють неприйняттям звітності та роздають «власні» поради, як правильно заповнювати декларацію із додатками, у разі коли має місце від'ємне значення з ПДВ. Вихідною точкою, з чого починається робота з бюджетним відшкодуванням, є заповнення звітності з ПДВ. З цього і розпочнемо.

Скасування штрафів — міф та реальність!
Нагадаємо, що, озброївшись результатами податкового компромісу, законотворці пішли далі. Уже з 01.09.2015 р. запрацювала норма, якою платникам податків, які сплатили нараховані за результатами перевірки податкові зобов'язання, скасовували штрафні санкції. Так, справді, йдеться про положення п. 35 підрозділу 10 розділу XX «Перехідні положення» ПКУ. Як скористатися цією нормою?

ТЕД: ключові нюанси обліку
Транспортно-експедиторська діяльність має ознаки посередницького договору із притаманними їй особливостями обліку. Проте є окремі нюанси, характерні саме для експедиторів, які бухгалтерам слід тримати в полі зору починаючи з укладення договору до завершальної операції.

Запізніла методика для транспортного податку
Одним із критеріїв необхідності оподаткування легкового автомобіля транспортним податком є його середньоринкова вартість. Але як її визначити? Кабмін спромігся її розробити та затвердити лише 18 лютого 2016 р.

Використання автомобіля засновника
У госпдіяльності підприємства планується використовувати легковий автомобіль засновника, який є директором. Чи треба такі стосунки оформляти договором? Чи обов'язково виплачувати компенсацію за використання автомобіля? Як відносити витрати на паливо, а також чи можемо ми сплатити страховий поліс від імені підприємства та відобразити цю суму у витратах? Які податки мусить сплачувати підприємство?

Лікарняні при стажі менш ніж 6 місяців
На які категорії працівників поширюється обмеження суми нарахованих лікарняних рівнем мінімальної зарплати? Який алгоритм слід застосовувати для розрахунку лікарняних таким категоріям працівників?

Порядок накладення штрафів у сфері праці
Близько року тому на сторінках «Дебету-Кредиту» ми детально розглядали зміни до трудового законодавства щодо запровадження неабияких штрафів за порушення законодавства про працю. Тепер маємо порядок їх застосування. З урахуванням змін, унесених постановою КМУ від 3 лютого 2016 р. №55 (набрала чинності з 10.02.2016 р.), ці штрафи застосовуватимуться за процедурою, визначеною Порядком №509. Розгляньмо особливості застосування відповідних штрафів.

Контрагенти — неприбуткові організації
Платники податку на прибуток, які мають справу з неприбутковими організаціями і які визначають податкові різниці, зобов'язані збільшити фінрезультат до оподаткування.

Перехід із загальної системи оподаткування на ЄП
Підприємство — юридична особа працювало на загальній системі оподаткування, але з певних обставин вирішило перейти на сплату єдиного податку (далі — ЄП). Яким чином слід розрахувати суму доходу для отримання можливості переходу на сплату ЄП?

Дія штрафів за пунктом 120-1 ПКУ
Наказом Мінфіну від 28.12.2015 р. №1204 (далі — Наказ №1204) передбачено окрему форму ППР для несвоєчасної реєстрації ПН та РК в ЄРПН — за формою «Н».

Мінімальна ставка податку на нерухомість
Податок на нерухоме майно визначають сільська, селищна, міська ради. У якому порядку та в які строки приймаються та оприлюднюються рішення таких рад? За якою ставкою платити податок, якщо рішення не було прийнято?

До змісту номеру