• Посилання скопійовано

Про гриф «Затверджено» форми податкової накладної

Лист Головного управління Міндоходів у м. Києві від 20.05.2014 р. №4487/10/26-15-11-01-06

Про гриф «Затверджено» форми податкової накладної

Суттєво. Використання в грифі «Затверджено» ПН різного формату дати або скороченої назви Міндоходів замість повної не є підставою для визнання цієї ПН складеною з порушенням та виключення її зі складу ПК.

! Платникам ПДВ

Головне управління Міндоходів у м. Києві <...> в межах своїх повноважень повідомляє.

Відповідно до п. 52.1 ст. 52 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI, зі змінами та доповненнями (далі — ПКУ), за зверненням платників податків контролюючі органи надають безоплатно консультації з питань практичного використання окремих норм податкового законодавства протягом 30 календарних днів, що настають за днем отримання такого звернення цим контролюючим органом.

Податкова консультація має індивідуальний характер і може використовуватися виключно платником податків, якому надано таку консультацію (п. 52.2 ст. 52 ПКУ).

Поряд із цим повідомляємо, що порушенням порядку заповнення податкової накладної вважається насамперед відсутність у податковій накладній хоча б одного показника, який є обов'язковим реквізитом податкової накладної (перелічені у підпунктах «а» — «і» п. 201.1 ст. 201 ПКУ), а також невідповідність показників, зазначених у податковій накладній, умовам постачання (ціна, вартість, номенклатура, кількість товару тощо).

Форма податкової накладної та порядок її заповнення затверджено наказом Міністерства доходів і зборів України від 14.01.2013 р. №10, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 30.01.2014 р. за №185/24962.

Використання в грифі «ЗАТВЕРДЖЕНО» податкової накладної різного формату дати або скороченої назви Міністерства замість повної не є підставою для визнання цієї податкової накладної такою, що складена з порушенням, та підставою для виключення такої податкової накладної зі складу податкового кредиту.

Аналогічні роз'яснення із зазначеного питання розміщені в журналі «Вісник Міністерства доходів і зборів України» (№15 за 2014 рік, с. 69).

Заступник начальника О. ОНИЩЕНКО

До змісту номеру