• Посилання скопійовано

Щодо створення центральних комісій із соціального страхування на підприємствах з централізованою бухгалтерією

Лист ФСС з ТВП від 18.05.2012 р. №01-16-1283

Щодо створення центральних комісій із соціального страхування на підприємствах з централізованою бухгалтерією

Суттєво. У бюджетній сфері, на підприємствах, в установах, організаціях з великою штатною чисельністю працівників та наявністю численних розрізнених структурних підрозділів, які обслуговуються бухгалтерією, можуть створюватися робочі групи центральної комісії із соцстрахування для виконання роботи щодо призначення матзабезпечення.

! Страхувальникам у ФСС з ТВП

У зв'язку із численними запитами страхувальників та представників профспілкових організацій щодо внесення змін до абзацу 2 підпункту 1.4.1 пункту 1.4 Положення про комісію (уповноваженого) із соціального страхування підприємства, установи, організації, затвердженого постановою правління Фонду від 23.06.2008 р. №25 (далі — Положення), постановою правління Фонду від 16.11.2011 р. №54, виконавча дирекція Фонду повідомляє таке.

Відповідно до абзацу 2 підпункту 1.4.1 пункту 1.4 Положення на підприємствах, в установах, організаціях, де нарахування і виплата заробітної плати, а також виплата матеріального забезпечення по соціальному страхуванню та надання соціальних послуг здійснюються централізовано, створюється центральна комісія із соціального страхування підприємства, установи, організації (далі — центральна комісія підприємства).

Пунктом 1.5 Положення визначено, що за рішенням комісії із соціального страхування підприємства з числа її членів можуть створюватися робочі групи (призначатися представник, представники) для виконання практичної роботи щодо призначення матеріального забезпечення, здійснення заходів щодо зниження рівня захворюваності на підприємстві, проведення оздоровчих заходів та інших напрямів страхової діяльності.

Отже, враховуючи викладене, а також з метою уникнення ускладнень у роботі центральних комісій вважаємо, що в бюджетній сфері, де значна кількість закладів, установ, організацій на міському та районному рівнях, на підприємствах, в установах, організаціях з великою штатною чисельністю працівників та наявністю численних розрізнених структурних підрозділів, які обслуговуються централізованими бухгалтеріями, за рішенням центральної комісії із соціального страхування в окремих закладах, установах, організаціях або структурних підрозділах можуть створюватися робочі групи (представники) центральної комісії із соціального страхування для виконання роботи щодо призначення матеріального забезпечення згідно з вимогами, встановленими Положенням.

Враховуючи викладене, виконавча дирекція Фонду рекомендує провести роз'яснювальну роботу із вищенаведеного питання серед страхувальників.

Директор О. БОНДАР

До змісту номеру