• Посилання скопійовано

Щодо проекту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України» (витяг)

Лист Мінфіну від 02.02.2012 р. №31-08130-05-23/2413

Щодо проекту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України» (витяг)

Суттєво. Податкова планує внести зміни до ПКУ, якими передбачається право СГД з валовим доходом за 2010 р. до 1 млн грн і для підприємств, що виробляють продукти харчування соцгрупи, на необмежений облік збитків минулих років у зменшення об'єкта обкладення податком на прибуток.

! Платникам податку на прибуток

<...> З метою врегулювання проблемних питань, що виникли при обліку в 2011 році від'ємного значення об'єкта обкладення податком на прибуток підприємств, Державною податковою службою України розроблено проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України», яким передбачається:

— право суб'єктів малого підприємництва з валовим доходом за 2010 рік до одного мільйона гривень і для підприємств, що виробляють продукти харчування соціальної групи, на необмежений облік збитків минулих років у зменшення об'єкта обкладення податком на прибуток;

— право інших платників податків на рівномірний у розмірі 25 відсотків щороку (протягом 2011 — 2014 рр.) облік збитків минулих років у зменшення об'єкта обкладення податком на прибуток.

Вдосконалення норм Податкового кодексу України (далі — Кодекс), запропоноване законопроектом, сприятиме реалізації права платників податків на облік збитків минулих років, що виникли станом на перше квітня 2011 року, — дату набрання чинності розділом III «Податок на прибуток підприємств» Кодексу.

На сьогодні зазначений законопроект відповідно до Регламенту Кабінету Міністрів України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.07.2007 р. №950, готується для подання на розгляд Кабінету Міністрів України.

Перший заступник міністра А. МЯРКОВСЬКИЙ

До змісту номеру