• Посилання скопійовано

Щодо місця постачання проектних робіт

Лист ДПСУ від 28.12.2011 р. №10752/7/15-3417-05

Щодо місця постачання проектних робіт

Суттєво. Проектні роботи, які виконуються як для резидента, так і для нерезидента стосовно нерухомого майна, що розташоване на митній території України, підлягають обкладенню податком на додану вартість за ставкою 20 відсотків.

! Проектним організаціям — платникам ПДВ

Державна податкова служба України розглянула лист <...> щодо оподаткування проектних робіт, які виконуються на митній території України, і повідомляє.

Відповідно до підпункту «б» пункту 185.1 статті 185 розділу V Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 р. №2755-VI, зі змінами та доповненнями (далі — Кодекс), об'єктом оподаткування є операції платників податку з постачання послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, відповідно до статті 186 цього Кодексу.

Місцем постачання послуг є фактичне місцезнаходження нерухомого майна, у тому числі що будується, для тих послуг, які пов'язані з нерухомим майном:

а) послуг агентств нерухомості;

б) послуг з підготовки та проведення будівельних робіт;

в) інших послуг за місцезнаходженням нерухомого майна, у тому числі того, що будується (відповідно до підпункту 186.2.2 пункту 186.2 статті 186 Кодексу).

Таким чином, проектні роботи, які виконуються як для резидента, так і для нерезидента стосовно нерухомого майна, що знаходиться на митній території України, підлягають оподаткуванню податком на додану вартість за ставкою 20 відсотків.

Заступник голови А. IГНАТОВ

До змісту номеру