• Посилання скопійовано

Щодо оплати листка непрацездатності

Лист Мінсоцполітики від 19.01.2012 р. №26/18/99-12

Щодо оплати листка непрацездатності

Суттєво. У разі якщо на перші п'ять днів тимчасової непрацездатності припадає один робочий день за графіком роботи працівника, за рахунок коштів роботодавця здійснюється оплата працівникові одного дня тимчасової непрацездатності.

! Роботодавцям

Департамент соціального страхування та партнерства Міністерства соціальної політики розглянув лист <...> та повідомляє.

Відповідно до статті 35 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» оплата перших п'яти днів тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов'язаної з нещасним випадком на виробництві, здійснюється за рахунок коштів роботодавця у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Порядком оплати перших п'яти днів тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов'язаної з нещасним випадком на виробництві, за рахунок коштів підприємства, установи, організації, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 06.05.2001 р. №439, установлено, що оплата днів тимчасової непрацездатності застрахованій особі провадиться за основним місцем роботи у формі матеріального забезпечення, яке повністю або частково компенсує втрату заробітної плати за робочі дні (години) згідно з графіком роботи, що припадають на дні тимчасової непрацездатності.

Отже, у випадку якщо на перші п'ять днів тимчасової непрацездатності припадає один робочий день за графіком роботи працівника, як зазначено у листі <...>, за рахунок коштів роботодавця здійснюється оплата працівникові одного дня тимчасової непрацездатності.

Заступник директора Департаменту соціального страхування та партнерства — начальник відділу М. ЗАЦЕРКОВНИЙ

До змісту номеру