• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Витрати на створення резерву відпусток не можна віднести до податкових витрат
Підприємство створює резерв відпусток. У який момент створений резерв відпусток відноситься до податкових витрат — у момент його нарахування чи безпосередньо в момент використання резерву (тобто фактичного нарахування відпусткових працівникам)?

Час простоїв не з вини водія також входить до оплачуваного робочого часу водія
Виникла потреба прийняти на роботу у приватному підприємстві водія-експедитора на вантажний автомобіль за безстроковим трудовим договором з окладом. Як йому нараховувати заробітну плату, якщо робота здійснюватиметься частково у нічний час? Водій буде зайнятий перевезеннями нерівномірно: може бути одна поїздка на день зі складу підприємства до складу покупця або постачальника і назад, а може бути і кільцеве розвезення товару (завантаження на складі підприємства, доставка покупцям за кількома адресами у межах міста). Можуть бути доставки за межами міста.

У разі подання декларації з недостовірними обов'язковими реквізитами слід подати виправлену декларацію
Податкова повідомила нас про те, що нашу декларацію з ПДВ не прийнято, бо її складено з порушенням пунктів 48.3, 49.8 ПКУ (а саме ? недостовірний реквізит «місцезнаходження платника»).
Річ у тім, що орендована нами юридична адреса наразі на ремонті і, крім будівельників, там нікого немає. Що робити?

Премія за квартал враховується при оплаті відрядження
Виплатили директорові за рішенням засновників дві премії за успішне виконання поставлених завдань: за II кв. 2011 р. у розмірі 3000 грн (нарахована у жовтні 2011 р.), за III кв. 2011 р. у розмірі 5000 грн (нарахована у грудні 2011 р.). Оклад директора — 10000 грн. У січні 2012 р. він їде у відрядження. Як йому обчислити середню зарплату? Як при цьому враховуються ці премії?

До змісту номеру