• Посилання скопійовано

Суть справи

Закупівля ресурсів для вирощування врожаю
Сільгосппідприємство береться за вирощування чергового врожаю. Слід закупити пальне, добрива, насіння тощо. Які є варіанти — що з обліком, оподаткуванням? Розглянемо у статті.

Ковідний карантин знову продовжено
До 30 червня уряд продовжив дію карантину через COVID-19. Тож до 30 червня 2023 року карантинні неоплачувані відпустки можна надавати й надалі. Таке рішення затверджено Постановою №383, чинною з 27 квітня.

Перекази на картку: податкові ризики
Останнім часом побільшало питань щодо переказів на банківські рахунки фізосіб за номером картки. Такі перекази є дуже популярними: і товар з рук купити, і родині допомогти, і волонтерам задонатити. Невже з 1 квітня вони стали проблемою?

Перевірки у межах угоди MCAA CRS
Законом №2970 розширено підстави для камеральних перевірок платників податків. Окремо визначено особливості проведення та оформлення камеральних перевірок фінагентів і встановлено нові штрафи за ненадання податківцям фінагентами інформації, передбаченої ПКУ.

Оновлена «зарплатна» єдина звітність
Мінфін Наказом №113 оновив форму та Порядок заповнення єдиної звітності з ПДФО, ЄСВ та ВЗ. Що в ній змінилося? З якого періоду слід звітувати за оновленою формою?

«Неіснуючий» борг з ЄСВ зі середньої з/п бійця
У березні 2022 р. працівник уклав контракт із ТрО. ТОВ на ЄП прийняло рішення не сплачувати ЄСВ. Середню зарплату нарахували і виплатили. У 2022 році не було категорії ЗО 75 і здали звіт за працівника з КЗО «1». Відповідно не було можливості видалити суму ЄСВ, крім того, заповнено рядок із кодом 13. Як зняти неіснуючий борг з ЄСВ? Що робити з кодом 13?

Придбання пального для автотранспорту
Щоб оприбуткувати пальне, придбане для службового автотранспорту, потрібен пакет документів, які допоможуть убезпечити свої витрати та податковий кредит з ПДВ.

Списання пального на легкове авто
Щоб списати використане пальне на роботу автотранспорту, також слід подбати про наявність первинних документів. І це будуть інші документи, ніж ті, якими було оформлено придбання пального!

Структура власності та КБВ від нерезидентів
Законом №2970 ПКУ доповнено ще однією статтею — щодо обов’язку подання до органів ДПС інформації про структуру власності та КБВ нерезидентів, які ведуть господарську діяльність або отримують доходи в Україні. Порядок такого подання має затвердити Мінфін.

До змісту номеру