• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Бухоблік асистантських послуг в автодилера
Підприємство-дилер продає авто роздрібному торговцю у грудні 2022 р. Останній продає кінцевому покупцю у квітні 2023 р. У цей момент дилер укладає й оплачує договір з асистантською компанією з річного обслуговування авто (послуги евакуатора тощо), що є гарантійними зобов’язаннями дилера. Як дилеру обліковувати такі послуги?

Працівник пенсійного віку: кроки підприємства
У працівника (директора) настав пенсійний вік. Які дії підприємства? Які документи подавати до ПФУ працівнику та підприємству? Що робити, якщо працівник хоче працювати й надалі?

Облік та оподаткування орендної плати померлому орендодавцю
Підприємство орендує приміщення у ФОПа на ЄП. Але орендодавець помер. В ЄДР щодо цього з’явилася інформація. Згідно з договором підприємство продовжує користуватися приміщенням. Як оподатковувати орендну плату, нараховану після смерті орендодавця?

Добровільна сплата ЄСВ працівником як за ФОПа
ФОП-найманий працівник, за якого роботодавець сплачує ЄСВ вище від мінімального розміру. Чи можна ФОПу добровільно сплачувати ЄСВ за себе та відображати в річній декларації?

ПК з ПДВ за отриманим у фінлізинг обладнанням, якщо підприємство застосовує касовий метод
Комунальне підприємство (КП) у січні 2023 р. отримало обладнання у фінлізинг, постачальник зареєстрував ПН. Оплата буде за рахунок коштів, внесених до СК. КП здійснює діяльність з водопостачання та водовідведення і визначає ПЗ і ПК за касовим методом згідно з п. 44 підр. 2 розд. ХХ ПКУ. Як визначити ПК за ПН на отримане обладнання?

Нюанси отримання лікарняних фізособою-підприємцем
У підприємця є лікарняний з 04.02.2023 до 21.04.2023. Декларацію за 2022 рік подано в січні 2023 року. При формуванні заяви-розрахунку в ПФУ є інформація, що загальний стаж становить 208 місяців, а за останні 12 місяців нічого нема. Як діяти?

До змісту номеру