• Посилання скопійовано

А як щодо відпусток за роботу за комп’ютером?

Згідно зі ст. 8 Закону про відпустки, щорічна додаткова відпустка за особливий характер праці надається окремим категоріям працівників, робота яких пов’язана з підвищеним нервово-емоційним та інтелектуальним навантаженням або виконується у особливих природних географічних і геологічних умовах та умовах підвищеного ризику для здоров’я (додаток 2 до Постанови №1290).

Зокрема, до таких відпусток належить щорічна відпустка, яка має надаватися працівникам, що працюють за комп’ютером. Про це ми докладно писали тут і тут.

У листі від 11.08.2014 р. №348/13/116-14 Мінсоцполітики зазначало, що працівникам надається право на щорічну додаткову відпустку за особливий характер праці тривалістю до 4 к. д. згідно з поз. 58 розділу XXII Списку, затвердженого Постановою №1290: «Працівники, які працюють на електронно-обчислювальних та обчислювальних машинах».

Ця позиція не конкретизує, хто саме працює на комп’ютері, а отже, за нею право на щорічну додаткову відпустку отримує чи не весь офісний персонал (зокрема, і бухгалтери!).

Зверніть увагу: конкретна тривалість встановлюється колективним або трудовим договором залежно від часу зайнятості працівника в цих умовах. Тобто 4 дні — це максимальна тривалість такої додаткової відпустки. Але вона не обов’язково має бути саме такою, може бути і меншою.

Але у цьому листі вказано, що щорічні додаткові відпустки за особливий характер праці, передбачені законодавством, мають надаватися відповідним працівникам в обов’язковому порядку, у тому числі якщо колективний договір на підприємстві не укладено або в колективному договорі не встановлено гарантію щодо встановлення працівникам таких відпусток. Зазначимо, що така позиція не є новою і озвучувалася Мінсоцполітики і раніше (див., наприклад, лист від 24.12.2013 р. №152/13/82-13).

Проте зверніть увагу — особливе значення це має під час війни: у розрахунок часу, що дає право працівнику на таку відпустку, зараховуються дні, коли він фактично був зайнятий на роботах з особливим характером праці не менше половини тривалості робочого дня, встановленого для працівників цих виробництв, цехів, професій, посад.

Тобто тут ситуація така ж сама, як із іншими додатковими щорічними відпустками, про облік стажу на які ми розповідали вище!

4 дні — це максимальна тривалість такої відпустки у розрахунку за рік. Але якщо працівник не постійно працює за комп’ютером, то надаватиметься така відпустка за рік пропорційно (4 дні треба поділити на кількість робочих днів в році згідно із графіком роботи працівника, і помножити на кількість днів, у яких він більше половини дня пропрацював за комп’ютером).

Облік часу, відпрацьованого в зазначених умовах, здійснюється роботодавцем. Типової форми такого обліку не встановлено, тому роботодавець може визначити її самостійно. Наприклад, можна ввести додаткові рядки або графи в табелі обліку робочого часу для зазначення, скільки годин працівник відпрацював саме за комп’ютером.

Також зверніть увагу, що максимальна тривалість щорічної основної та щорічних додаткових відпусток, до яких належить і відпустка за роботу на комп’ютері (п. 1 ч. 1 ст. 4 Закону про відпустки), законодавчо обмежена:

  • у загальному випадку вона становить не більше 59 календарних днів,
  • для працівників, зайнятих на підземних та гірських роботах, — не більше 69 календарних днів (ч. 3 ст. 10 Закону про відпустки).

Тож при наданні щорічних та додаткових відпусток слід враховувати ці граничні розміри, щоб загальна кількість днів відпустки за певний рік не перевищувала встановлений ліміт.

До змісту номеру