Розрахунок середньої зарплати за час відрядження проводять виходячи з виплат останніх двох місяців, що передують місяцю відповідної події (абз. 3 п. 2 Порядку №1001).
1 Порядок обчислення середньої заробітної плати, затверджений постановою КМУ від 08.02.1995 р. №100.
Під час обчислення середньої заробітної плати за останні два місяці не враховують виплати за час, протягом якого зберігається середній заробіток працівника, зокрема за час відрядження (абз. 2 п. 4 Порядку №100).
Тобто якщо попереднє відрядження працівника (з 01.07.2022 р. до 15.08.2022 р.) було оплачено за середньою зарплатою, то таку виплату та дні вилучають із розрахункового періоду. Проте, якщо оплату проведено за денним заробітком (оплачено як звичайний робочий день), тоді виплату та дні беруть до розрахунку.
Крім того, під час розрахунку середньої зарплати для обчислення відрядження кількість календарних днів перебування працівника у відпустці без збереження зарплати також потрібно вилучити з розрахункового періоду.
Таким чином, якщо попереднє відрядження було розраховано за денним заробітком, то він входить до розрахункового періоду для обчислення середньої зарплати для нового відрядження з 24.09.2022 р.
У разі якщо попереднє відрядження було розраховано виходячи зі середнього заробітку, а також була відпустка без збереження зарплати, то виходить, що для розрахунку відрядження немає розрахункового періоду.
Тоді потрібно керуватися абз. 4 п. 2 Порядку №100, який передбачає: якщо протягом останніх двох календарних місяців, що передують місяцю, в якому відбувається подія (відрядження), працівник не працював, середню зарплату обчислюють виходячи з виплат за попередні два місяці роботи. Тобто в описаному випадку для розрахунку потрібно взяти травень та червень 2022 року.
Проте, якщо працівник не мав заробітку і за ще попередні два місяці, тоді розрахунок відрядження проводять виходячи з посадового окладу, а якщо оклад менший від мінімальної зарплати, тоді розраховують з установленого розміру мінімальної зарплати (абз. 7 п. 2 та абзаци 3 — 5 п. 4 Порядку №100).