• Посилання скопійовано

До річного доходу платника, який протягом року перейшов на сплату ЄП за ставкою 2%, включається дохід, отриманий у цьому році під час перебування на ставці 2 відсотки доходу

Яким чином буде враховуватись розмір доходу, отриманого при перебуванні на ЄП 2%, у граничний розмір доходу для визначення операцій контрольованими (зараз розмір доходу — до 150 млн грн)? Чи також не буде враховуватися в загальний дохід?

Відповідно до підпункту 39.2.1.7 підпункту 39.2.1 пункту 39.2 статті 39 Кодексу господарські операції визнаються контрольованими, якщо, зокрема, річний дохід платника податків від будь-якої діяльності, визначений за правилами бухгалтерського обліку, перевищує 150 мільйонів гривень (за вирахуванням непрямих податків) за відповідний податковий (звітний) рік.

Річний дохід для потреб застосування підпункту 39.2.1.7 підпункту 39.2.1 пункту 39.2 статті 39 Кодексу обчислюється за весь звітний рік. Тобто до річного доходу платника, який протягом року перейшов на сплату єдиного податку за ставкою 2 відсотки, також включається дохід, отриманий у цьому році під час перебування на єдиному податку третьої групи за ставкою 2 відсотки доходу.

Пресслужба Державної податкової служби України

До змісту номеру