• Посилання скопійовано

Платники ЄП 3-ї групи за ставкою 2 відсотки доходу не мають права здійснювати розрахунки у негрошовій формі

Чи можна при переході на єдиний податок за ставкою 2% здійснювати негрошові розрахунки, наприклад зарахування зустрічних однорідних вимог?

Порядок визначення доходів та їх склад для платників єдиного податку, який визначений статтею 292 Кодексу, поширюється на суб’єктів господарювання, які зареєструються платниками єдиного податку третьої групи за ставкою 2 відсотки доходу.

Так, доходом платників єдиного податку (фізосіб-підприємців та юросіб) є дохід, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій), матеріальній або нематеріальній формі, визначеній пунктом 292.3 статті 292.3 Кодексу.

При цьому відповідно до пункту 291.6 статті 291 Кодексу платники єдиного податку першої — третьої груп повинні здійснювати розрахунки за відвантажені товари (виконані роботи, надані послуги) виключно в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій).

Враховуючи зазначене, платники єдиного податку третьої групи за ставкою 2 відсотки доходу не мають права здійснювати розрахунки у негрошовій формі, у тому числі зарахування зустрічних однорідних вимог, бартерні операції тощо.

Пресслужба Державної податкової служби України

До змісту номеру