• Посилання скопійовано

Пільги за пп. 266.2.2 ПКУ поширюються на платників ЄП третьої групи за ставкою 2%

Чи позбудеться пільг з податку на нерухомість платник єдиного податку четвертої групи (сільське господарство) при переході на спрощену систему 3-ї групи (єдиний податок за ставкою 2%)? (266.2.2. Не є об’єктом оподаткування: ж) будівлі, споруди сільськогосподарських товаровиробників (юридичних та фізичних осіб), віднесені до класу «Будівлі сільськогосподарського призначення, лісівництва та рибного господарства» (код 1271) Державного класифікатора будівель та споруд ДК 018-2000, та не здаються їх власниками в оренду, лізинг, позичку).

Підпункт 266.2.2 пункту 266.2 статті 266 Кодексу визначає перелік об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі їх частку, які не є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Зокрема, абзацом «ж» цього підпункту визначено, що не є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, будівлі, споруди сільськогосподарських товаровиробників (юридичних та фізичних осіб), які віднесені до класу «Будівлі сільськогосподарського призначення, лісівництва та рибного господарства» (код 1271) Державного класифікатора будівель та споруд ДК 018-2000 та які не здаються їх власниками в оренду, лізинг, позичку.

Дія зазначеної норми поширюється і на платників єдиного податку третьої групи з особливостями оподаткування, визначеними пунктом 9 підрозділу 8 розділу ХХ «Перехідні положення» Кодексу. Тобто для таких платників не є об’єктом оподаткування будівлі, споруди сільськогосподарських товаровиробників (юридичних та фізичних осіб), які віднесені до класу «Будівлі сільськогосподарського призначення, лісівництва та рибного господарства» (код 1271) Державного класифікатора будівель та споруд ДК 018-2000 та не здаються їх власниками в оренду, лізинг, позичку.

Пресслужба Державної податкової служби України

До змісту номеру