• Посилання скопійовано

Документи, що не відповідають критеріям первинного документа за Законом про бухоблік, не є підставою для формування ПК з ПДВ у декларації

У деяких платників виникло питання щодо невідфактурованих помилок у разі постачання товару (фактично отримання товару без первинних документів або з недооформленими первинними документами). У листі Мінфіну від 22.04.2016 р. №31-11410-06-5/11705 роз’яснено, що на такі постачання виготовляється власна первинна документація (бухгалтерська довідка). Чи правомірно включати податковий кредит до декларації з ПДВ за бухгалтерською довідкою відповідно до вищезазначеного роз’яснення у листі Мінфіну?

Відповідно до пункту 32-2 підрозділу 2 розділу ХХ «Перехідні положення» Кодексу платники ПДВ включають до складу податкового кредиту звітного періоду суми ПДВ, сплачені (нараховані) у складі вартості придбаних товарів/послуг, на підставі наявних у платника первинних (розрахункових) документів, складених (отриманих) платником податку за операціями з придбання товарів/послуг відповідно до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні». Тому документи, що не відповідають статусу первинного документа, визначеного Законом, не є підставою для формування податкового кредиту у податкових деклараціях з ПДВ.

Пресслужба Державної податкової служби України

До змісту номеру

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь