• Посилання скопійовано

Заповнення у заяві про перехід на ЄП за ставкою 2% поля «без реєстрації ПДВ» не призведе до анулювання діючої реєстрації платником ПДВ

Яким чином у заяві про перехід на спрощену систему оподаткування за ставкою 2% опрацьовуються поля «із реєстрацією ПДВ», «без реєстрації ПДВ»? Чи буде анульована реєстрація платником ПДВ при виборі поля «без реєстрації ПДВ»?

Форма заяви про застосування спрощеної системи оподаткування затверджена наказом Міністерства фінансів України від 16 липня 2019 року №308.

Суб’єкти господарювання з метою обрання спрощеної системи оподаткування за ставкою 2 відсотки доходу подають до контролюючого органу заяву про застосування спрощеної системи оподаткування та у спеціальному полі «ставка у відсотках до доходу» рядка 5.1.1 «Обрана ставка єдиного податку під час переходу на спрощену систему оподаткування» зазначають ставку у розмірі 2 відсотків за вибором у полі «із реєстрацією ПДВ» або «без реєстрації ПДВ». Заповнення поля «без реєстрації ПДВ» не призведе до анулювання діючої реєстрації платником ПДВ.

Пресслужба Державної податкової служби України

До змісту номеру