• Посилання скопійовано

У разі прийняття рішення про відмову від реєстрації платником ЄП 3-ї групи за ставкою 2% з 01.06.2022 р. заяву про відмову слід подати не пізніше 31.05.2022 р.

Платник податку має право самостійно відмовитися від використання особливостей оподаткування, передбачених цим пунктом, з першого дня місяця, наступного за місяцем, у якому прийнято таке рішення. Якими є форма заяви та термін подання такої заяви?

Форма заяви про застосування спрощеної системи оподаткування затверджена наказом Міністерства фінансів України від 16 липня 2019 року №308.

Відповідно до підпункту 9.9 пункту 9 підрозділу 8 розділу ХХ «Перехідні положення» Кодексу платник податку має право самостійно відмовитися від використання особливостей оподаткування, передбачених цим пунктом, з першого дня місяця, наступного за місяцем, у якому прийнято таке рішення. Таким чином, заява про відмову має бути подана до першого дня місяця, наступного за місяцем, у якому прийнято таке рішення. Так, наприклад, у разі прийняття рішення про відмову від реєстрації платником єдиного податку третьої групи за ставкою 2 відсотки з 01.06.2022 р. заява про відмову має бути подана до контролюючого органу не пізніше ніж 31.05.2022 р.

Пресслужба Державної податкової служби України

До змісту номеру