• Посилання скопійовано

Суть справи

Річний перерахунок ПДФО: проводимо правильно
Для чого проводять перерахунок ПДФО? Коли та як його робити? Як відобразити в бухобліку та звітності?

Повідомлення про КIК: Мінфін затвердив форму
Законом №466 запроваджено оподаткування прибутку контрольованих резидентами іноземних компаній. Почнеться оподаткування КIК 2022 року. Наразі вже є форма Повідомлення про КIК. Кому і як треба подавати податківцям цей документ?

Як узяти на роботу іноземця?
Розгляньмо, що треба знати про особливості працевлаштування іноземних громадян в Україні.

Новорічні подарунки дітям працівників
Коли новорічний подарунок для дітей працівника є його зарплатою, а коли — ні? Які наслідки виникають щодо ПДВ у разі дарування подарунків, придбаних з ПДВ? Як відобразити в додатку 4ДФ новорічні дитячі подарунки?

Відомості про КБВ: питання залишилися
Мін'юст у листі від 24.11.2021 р. №113677/124754-33-21/8.4.4 (див. «ДК» №50/2021) розповів про продовження строку оновлення відомостей про кінцевого бенефіціарного власника (далі — КБВ) юрособи до 11.07.2022 р. (включно) та коли подавати щорічне підтвердження за формою 6. Але запитання лишилися.

Екоподаток за гній
Сільгосппідприємство працює в галузі тваринництва. Під час провадження такої діяльності утворюється гній, який сільгосппідприємство використовує для виробництва добрив, компосту чи продає на сторону. Чи є гній відходами і чи потрібно сплачувати екоподаток?

Підприємство не може погасити борг: що далі?
ВС нагадав про місячний строк для подання боржником заяви до суду про банкрутство у разі загрози неплатоспроможності. З якого моменту відлічувати строк в один місяць та якими документами це підтверджувати? I як кредитору довести неплатоспроможність боржника, якщо ця заява не була подана?

Послуги з перевезення товару на експорт: ПДВ
Операції з вивезення товарів чи продукції оподатковуються ПДВ за нульовою ставкою. Також нульова ставка застосовується і в разі міжнародних перевезень. Як визначити базу оподаткування ПДВ при вивезенні продукції на експорт, якщо в інвойсі зазначено і вартість самої продукції, і вартість послуг перевезення? Розгляньмо, як відповідають на це запитання податківці в IПК ДПСУ від 09.09.2021 р. №3393/IПК/99-00-21-03-02-06 (див. «ДК» №50/2021).

Як передати готівку до головної каси?
Підприємство планує замість інкасації з кожного структурного підрозділу здавати готівку до каси головного підприємства з подальшою інкасацією з нього. Структурні підрозділи працюють без вихідних, а головне підприємство — тільки в робочі дні. Як оформити передачу готівки, щоб уникнути перевищення ліміту?

Як блогер відповідає перед замовником?
Уперше в Україні суд стягнув з блогерки штраф за невиконання договору про надання рекламних послуг (просування товару). Спір виник через невиконання обсягу залучених підписників для рекламної акції. Цікаво? Так, у нас теж одразу виникло багато запитань.

Активи помилково зараховано до ОЗ
До переліку ОЗ на рахунку 10 з 2017 року було помилково включено активи вартістю до 300 грн, у тому числі запчастини та матеріали. Якими бухгалтерськими записами виправити цю помилку?

До змісту номеру