• Посилання скопійовано

Суть справи

Як держава позбувається паперу
Законом №1767 запроваджується режим paperless. Головне, що наразі потрібно знати, — паперові документи не зникають, звернення за різними публічними (адміністративними) послугами спрощено, інформація для надання послуг братиметься з державних реєстрів, побільшає послуг, що отримуються онлайн.

Е-документообіг щодо охорони праці
Що таке СОП та на яких підприємствах вона має бути? Які документи мають бути в СОП? Чи можна їх складати в електронному вигляді та що для цього потрібно?

Яку форму обрати агропідприємству?
Які особливості, переваги, недоліки різних організаційно-правових форм аграрних підприємств, найпопулярнішими з яких є ФГ (фермерське господарство), ТОВ, АТ, сільгоспкооператив? Яка з них вигідніша? Як змінити за потреби? Розглянемо в статті.

Митні платежі при імпорті товарів
Статтею 74 МКУ встановлено, що іноземні товари при імпорті випускаються у вільний обіг на митній території України після сплати всіх належних митних платежів. А які платежі сплачують під час розмитнення? I як їх відображати в обліку?

Благодійний збір коштів підприємством
Підприємство планує організувати публічний збір коштів на лікування фізособи. Договір на отримання благодійних коштів підприємство укладатиме з фізособою (працівником) першого ступеня споріднення фізособи, на користь якої здійснюється збір допомоги. Які особливості надання, оподаткування такої допомоги?

Як зробити працівника касиром
Директор підприємства планує уповноважити свого заступника на підписання касових документів. Як це правильно оформити? Розгляньмо, що кажуть стосовно цього законодавство, а також ДПС та Держпраці.

Концепція прихованого працевлаштування: ВС
ВС перелічив критерії підпорядкованості та залежності працівника, які свідчать про наявність трудових відносин, попри укладені з ним договори ЦПХ. На підставі цих критеріїв суди перекваліфіковуватимуть цивільно-правові договори у трудові.

Солідарна відповідальність при спільній діяльності
Хто з учасників спільної діяльності несе відповідальність за порушення вимог ПКУ? Той, хто відповідає за податковий та бухгалтерський облік? Нещодавно Верховний Суд змінив свою позицію та вирішив, що відповідати мають солідарно всі сторони договору про спільну діяльність.

Як облікувати послуги з оформлення договорів
Підприємство — платник ПДВ вирішило надавати послуги з оформлення договорів купівлі-продажу вживаних авто. Кошти за товар не будемо отримувати, плануємо отримувати виручку тільки за послуги. З ПДВ на послуги все зрозуміло, а от як з товаром, який відображається в договорі? Чи потрібно відображати вживані авто в обліку та чи виникає ПЗ у частині продажу авто?

(Суб)оренда землі для платника ЄП групи 4
Чи включаються земельні ділянки (сільгоспугіддя та/або землі водного фонду), отримані/передані платником єдиного податку групи 4 в (суб)оренду чи отримані за договором емфітевзису, до декларації з єдиного податку групи 4 цього платника?

Премія від нерезидента за обсяги продажу
Підприємство працює за дистриб'юторським договором з нерезидентом із Німеччини. Передбачено винагороду з боку нерезидента за обсяги продажу товарів іншим підприємствам. Отримано валюту. Якими є облік та оподаткування отриманих сум?

Податки з реклами від нерезидента
Юрособа — резидент України, платник податку на прибуток і ПДВ, уклала з резидентом Республіки Білорусь договір, за яким останній надав за актом юрособі рекламні послуги (запуск та ведення рекламних кампаній у системі таргетованої реклами Facebook), після чого була здійснена оплата. Які особливості оподаткування?

До змісту номеру