• Посилання скопійовано

Суть справи

Забезпечення працівників зимовим спецодягом
Починається холодний період року. А тому підприємства зобов'язані надавати певним категоріям працівників теплий спецодяг, спецвзуття, інші ЗIЗ (засоби індивідуального захисту). Розгляньмо особливості забезпечення підприємством працівників зимовими ЗIЗ, бухоблік та оподаткування операцій з ЗIЗ.

Готівка та кошти: інвентаризація каси
Які рахунки обліку охоплює інвентаризація готівки та коштів? Які особливості її проведення та подальшого обліку її результатів? Про все це читайте далі.

Нові МЗП і ПМ: дії роботодавця
З 1 грудня 2021 року зростають два показники: мінімальна заробітна плата і прожитковий мінімум для працездатних осіб. Які наслідки це матиме для оплати праці, лікарняних, декретних, відпусткових? Чи зміниться щось в оподаткуванні доходів працівників?

Мінімальна погодинна зарплата у 2021 році
Роботодавці часто запитують: якщо працівник не виконав норму робочого часу і мінімальна зарплата йому нараховується пропорційно до відпрацьованого часу, яку мінімальну зарплату треба використовувати — місячну чи погодинну? З'ясуймо, що таке погодинна оплата праці і чим вона відрізняється від інших.

Як торгувати алкоголем через Iнтернет
Суб'єкт господарювання бажає торгувати алкогольними напоями за допомогою інтернет-магазину. Але чи можна це робити, не порушуючи закону? I чи потрібен такому продавцю РРО або ПРРО? Якщо так, то коли проводити операцію через реєстратор і коли складати податкову накладну?

Як враховується частка голосів ТОВ/ТДВ?
Закон про ТОВ/ТДВ передбачає можливість викупу частки учасника самим товариством. Але така частка не враховується при голосуванні під час загальних зборів! Тому Верховний Суд розповів, як правильно проголосувати за зміну керівника товариства та чи враховувати вимоги застарілих статутів.

РРО перереєстровано — а КОРО?
ЦСО переопломбував РРО у зв'язку зі зміною ПЗ, проте реєстраційне посвідчення замінили щойно через 2 тижні. Чи треба перереєстровувати КОРО, зареєстровану на цей РРО? Чи потрібно подавати ф. №ЗВР-1 у разі тимчасового невикористання РРО внаслідок відсутності операцій?

Повноваження БЕБ розширено
Як ми повідомляємо у «ДК» №48/2021, 24.11.2021 р. у газеті «Голос» України офіційно опубліковано Закон №1888, який набере чинності з дня оголошення КМУ про початок діяльності Бюро економічної безпеки України (далі — БЕБ). Законом посилено кримінальну відповідальність за податкові порушення та розширено повноваження БЕБ.

Чергова атака на банківську таємницю
Нацбанк у листі від 09.11.2021 р. №18-0005/105354 (див. «ДК» №48/2021) відповів, чи податківці мають доступ до інформації щодо рахунків юросіб та ФОПів. Спойлер — не мають. Але це наразі. Адже ДПС не полишає спроб розширити права доступу до банківської таємниці.

Узгодження з ДПС цін за КО з 1 січня
Кабмін затвердив новий порядок узгодження цін за контрольованими операціями між великими платниками податків та податківцями, який набере чинності з 01.01.2022 р.

До змісту номеру