• Посилання скопійовано

Суть справи

Визначення коду УКТ ЗЕД для переробки товарів
Суб'єкт господарювання (СГ) придбав певний товар, переробив його і продає. Як визначити код УКТ ЗЕД переробленого товару? Таке запитання виникає насамперед з метою проставлення відповідного коду в ПН.

Трудовий договір на визначений строк
Звільнити працівника без його бажання роботодавцю вкрай важко — для цього потрібна серйозна підстава. У яких випадках про звільнення можна домовитися під час приймання на роботу? I як звільнити такого працівника, щоб не довелося потім поновлювати його і платити середній заробіток за час вимушеного прогулу?

Прожитковий мінімум з 1 липня збільшиться
З 01.07.2021 р. прожитковий мінімум для різних категорій населення України збільшиться. На які доходи фізичних осіб це вплине та як зростуть суми платежів до бюджету?

Сплата ПДФО при зміні адреси філії
До якого бюджету сплачувати ПДФО, утриманий із зарплати найманих працівників, у разі зміни неуповноваженим відокремленим підрозділом юридичної особи протягом бюджетного року місцезнаходження, пов'язаної зі зміною адміністративного району?

Оновлюємо інформацію про кінцевих бенефіціарів
11 липня розпочнеться оновлення інформації про кінцевих бенефіціарних власників. Триватиме подання документів три місяці. Нагадаємо про все, що юридичним особам треба знати про цю процедуру.

ФО-«незалежник» працює поза місцем реєстрації
Якщо фізособа, яка здійснює незалежну профдіяльність, зареєстрована за однією адресою, а працює — за іншою, постає проблема, до якого органу ДПС подавати звітність і до якого бюджету платити ПДФО. А якщо така особа ще й роботодавець, ситуація загострюється.

Додаток 4ДФ: нові роз'яснення ДПСУ
Як відобразити у Розрахунку та додатку 4ДФ до єдиної звітності кількість працівників неуповноваженого відокремленого підрозділу? Чи заповнює рядок 09 заголовної частини Розрахунку ФОП, який не має працівників та подає додаток 4ДФ для відображення своїх доходів?

Звільнення за переведенням — податки
Податківці в IПК від 19.04.2021 р. №1577/IПК/99-00-04-03-03-06 (див. «ДК» №26/2021) розповіли про оподаткування сум компенсації за невикористані відпустки, які нараховуються (а подекуди й виплачуються) працівникам при звільненні за переведенням. Також нагадаємо про правила нарахування та виплати таких компенсацій.

«Єдинник» іде на пенсію: як звітувати з ЄСВ?
Хто з ФОПів-пенсіонерів та осіб з інвалідністю звільняється від сплати ЄСВ? Як заповнити та подати звітність зі статусом «Довідковий» у разі призначення пенсії протягом 2021 року? Чи можна виправляти помилки у такій звітності?

Навчання працівників у неприбутківця
Неприбуткове підприємство скеровує на навчання (перепрофілювання, перепідготовку, підвищення кваліфікації) медпрацівників. Крім того, сплачує за навчання працівників техніки безпеки. Чи не втратить неприбуткова організація свого статусу? Чи виникає у працівників оподатковуваний дохід?

До змісту номеру