• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Чи спричинюється ремонт офісу до збільшення майбутніх економічних вигід?
Підприємство відремонтувало (поліпшило) приміщення орендованого офісу, який використовується для адмінкерування загальною діяльністю. Чи спричинюється ремонт офісу до збільшення майбутніх економічних вигід? Основна діяльність підприємства — будівництво.

Мікропідприємство не зобов'язане оприлюднювати фінзвітність разом з аудиторським висновком
Чи зобов'язане приватне підприємство, яке видобуває корисні копалини місцевого значення, оприлюднювати річну фінзвітність разом з аудиторським висновком? Кількість працівників становить менше ніж 50 осіб, підприємство здає скорочену річну фінансову звітність.

Відрахування за виконавчими листами зі сум допомоги з тимчасової непрацездатності
Чи є правомірним утримання зі сум лікарняних, які мають бути виплачені за рахунок коштів підприємства, за виконавчим листом за кредитними боргами та за аліментами? Чи є правомірним утримання з лікарняних за рахунок ФСС (невиробнича травма, звичайна хвороба), якщо підприємство отримало виконавчий лист за кредитними боргами та за аліментами?

Відшкодування комунальних платежів від орендаря та єдиний податок
Орендодавець — платник ЄП 3-ї групи за ставкою 5% надає в оренду нерухоме майно і виставляє окремі рахунки на орендні платежі та на відшкодування комунальних послуг. З такого відшкодування доводиться сплачувати ЄП, що призводить до додаткових витрат орендодавця, бо орендар не згоден доплачувати 5% до суми відшкодування. Як бути орендодавцю?

Як скласти податкову накладну за п. 198.5 ПКУ?
Якщо підприємство здійснює виключно такі операції, що звільнені від ПДВ або не є об'єктом оподаткування, воно має нарахувати податкові зобов'язання на весь обсяг вхідного ПДВ відповідно до п. 198.5 ПКУ. Як правильно скласти податкову накладну? Чи зазначати в ній усю номенклатуру товару, придбаного з ПДВ для звільнених/необ'єктних операцій?

Невідповідність номенклатури в ПН та первинних документах
Під час реалізації товару було складено видаткову накладну з назвою «7321890000 Х/Камінна топка», а в податковій накладній зазначено «Камінна топка» (без коду УКТ ЗЕД). Чи правильно складено податкову накладну?

До змісту номеру