• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Чи потрібно дисконтувати прострочену заборгованість?
Є договори, оплата за якими так і не надійшла до кінця 2020 року: 1) дебіторська заборгованість, строк сплати до 31.12.2020 р. або до повного погашення зобов'язання сторонами; 2) кредиторська заборгованість — до 31.12.2019 р. або до повного погашення зобов'язання сторонами; 3) договір позики від юрособи, повернення коштів — за пред'явленням позикодавця протягом 15 днів. Чи дисконтувати ці заборгованості?

Чи можна у декларації з податку на прибуток виправити давнє порушення?
Підприємство у 2017 році помилково не включило до доходів безнадійну кредиторську заборгованість. Але декларація за 2017 рік була збиткова, тож такі доходи тільки зменшать збитки. За наступні роки, 2018 — 2020 рр., також були збитки, декларація подавалася щокварталу. За 2021 р. подаватиметься річна декларація. Як виправити помилку?

Чи може ФОП-«єдинник» продавати свої товари за договорами комісії?
ФОП на II групі ЄП за договором підряду замовляє пошиття одягу в іншого ФОПа. Отриманий одяг передає наступному ФОПу на реалізацію за договором комісії. Чи може ФОП на II групі ЄП здійснювати такі операції?

Витрати неприбуткової організації більші за доходи: що робити?
Витрати неприбуткової організації за рік більші за доходи: отримано цільове фінансування (К-т 48) — 100000 грн; нараховано витрати за рік (Д-т 94) — 120000 грн. Як відобразити фінрезультат бухгалтерськими проведеннями?

Код за КВЕД замість коду за ДКПП у податковій накладній: які наслідки?
Постачальник послуг надавав податкові накладні, в яких зазначав код виду діяльності за КВЕД у графі 3.3 замість коду послуг згідно з ДКПП. Чи є ризик невизнання податківцями таких податкових накладних?

Тип ПРРО — «Пересувний»: що це таке?
Під час реєстрації ПРРО зазначається тип ПРРО — «Пересувний». Під цим визначенням мається на увазі виїзна торгівля чи оплата при доставці товару на замовлення?

До змісту номеру