• Посилання скопійовано

Суть справи

Як виправляти помилки у єдиній звітності
У «ДК» №5/2021 ми розглядаємо нову форму звітності з ЄСВ, ПДФО та ВЗ. А тут поговоримо, як у ній виправити помилки. Як свіжі, яких припустилися під час її складання за I квартал 2021 року, так і старіші, яких припустилися ще у старих формах звітів з ЄСВ та формі №1ДФ.

Заповнюємо декларацію ЄП групи 4
Не пізніше 20 лютого сільгосптоваровиробники (як юрособи, так і приватні фермери), які бажають перебувати у поточному році на ЄП групи 4, мають подати податкову звітність (пп. 295.9.1, 298.8.1 ПКУ). Але позаяк 20 лютого вихідний день, то останнім строком подання звітності буде 22.02.2021 р. (п. 49.20 ПКУ).

Єдина «зарплатна» звітність
Вже з січня 2021 року роботодавці місячного Звіту з ЄСВ (додаток 4 до Порядку №435) не складають і не подають. Натомість за I квартал 2021 року подаватимуть нову єдину звітність з ЄСВ, ПДФО та ВЗ. Як це зробити, читайте далі.

Декларація з прибутку за 2020 рік
Напередодні подання декларації з прибутку за звітний 2020 рік нагадаємо про основні моменти. Зокрема, строки та порядок подання. Нагадаємо також про низку коригувальних змін. А також як відобразити нові різниці.

Нові форми для платників акцизу
27 січня 2021 року набрали чинності нові форми документів, що застосовуються платниками акцизного податку, та порядок їх заповнення. Розгляньмо докладно, що і як саме змінилося.

Відшкодування завданих збитків
Пропонуємо з'ясувати, як відображається в обліку отримання відшкодування завданих збитків за пошкоджене майно. Причому отримати кошти можна від винуватця у вигляді відшкодування або від страхової компанії у вигляді страхового відшкодування заподіяної шкоди.

Що змінилося в оренді держмайна?
У ЗМI та соцмережах поширюється інформація про нову норму законодавства. За нею орендовані приміщення закладів охорони здоров'я, які належать територіальним громадам та державі, забиратимуть (а договори оренди розриватимуть). Чи це правда? Прояснимо ситуацію.

Чи потрібен наказ на індексацію зарплати?
Що таке індексація зарплати? Чи можна встановити власні правила індексації зарплати у колективному договорі? Чи обов'язково видавати наказ на проведення індексації?

Зарплата працівника у відрядженні
На підприємстві працюють 6 працівників у режимі неповного робочого часу з оплатою пропорційно до відпрацьованого часу. Директор часто їздить у відрядження за кордон. Як нараховувати йому зарплату за дні у відрядженні: згідно з графіком підприємства чи графіком роботи компанії, куди його скеровано у відрядження? Добові виплачуються за всі дні перебування за кордоном?

До змісту номеру