• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Розширення назв посад
Як розширити назви посад у штатному розписі, якщо є декілька однакових посад із різними окладами?

Сплата єдиного податку не на той рахунок
ФОП помилково заплатив єдиний податок на рахунок ЄСВ. Чи можна повернути помилково сплачені кошти? Чи буде штраф за несплату єдиного податку вчасно?

Чи нараховуються умовні ПЗ з ПДВ при постачанні медтоварів, куплених з ПДВ?
Чи потрібно нараховувати умовні ПЗ з ПДВ (за ст. 199 або п. 198.5 ПКУ) при здійсненні звільнених від ПДВ операцій із кодом пільги 14060544 та, відповідно, заповнювати додаток 7 до декларації з ПДВ?

Наслідки несвоєчасного повернення та неповернення поворотної фіндопомоги
Підприємство на загальній системі оподаткування надало поворотну фіндопомогу засновникові та співробітникові на 12 місяців. Строки повернення минули, а фіндопомогу частково не повернено. Які наслідки для підприємства та чи можна збільшити строки повернення?

Чи накладається штраф за несвоєчасну реєстрацію «нульової» ПН за 2019 рік?
Чи передбачено штраф за несвоєчасну реєстрацію податкової накладної на звільнену від ПДВ операцію (з кодом 09), яка була складена 2019 року?

Відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами при неповному робочому тижні, встановленому роботодавцем
Працівниця йде у відпустку у зв'язку з вагітністю та пологами. У розрахунковому періоді (12 місяців) 10 місяців вона працювала неповний робочий тиждень (понеділок, вівторок), який було встановлено з ініціативи роботодавця, 15 к. д. — відпустка за власний рахунок. Скільки календарних днів розрахункового періоду береться до розрахунку?

До змісту номеру