• Посилання скопійовано

Суть справи

Заповнення таблиці 5 Звіту з ЄСВ
Розгляньмо заповнення таблиці 5 щомісячного Звіту з ЄСВ. Як її складати, якщо укладено договір ЦПХ? Чи заповнювати інформацію про назви посад? Як відображати в цій таблиці «декретниць»? Як показувати переведення на іншу посаду? ПФУ в листі від 18.01.2019 р. №1910/04-22 (див. «ДК» №39/2020) надав відповіді на ці запитання.

Заміна кредитора за договором позики
За договором позики позикодавець-нерезидент замінений іншою особою — нерезидентом. Якими є дії позичальника, зокрема як заміна кредитора відобразиться в обліку і чи виникають курсові різниці?

Концесія: юридичні особливості
Підприємство планує взяти майно в концесію і використовувати у власній діяльності. Наприклад, отримати право побудувати автомагістраль та використовувати її за плату. Або взяти в концесію (управління) порт, аеропорт, підприємства з надання комунальних послуг тощо. Розгляньмо загальні юридичні особливості концесії.

Реклама кредитів — тепер усе чесно
З 01.09.2020 р. набрали чинності нові правила інформування майбутніх клієнтів банку про умови та правила отримання кредитів та розміщення депозитів. Це стосується як офіційних вебсайтів банків, так і реклами банківських послуг. Але це не стосується мікрокредитів!

Токени повертаються?
Розгляньмо, які зміни чекають на всіх платників податків після 07.11.2020 р. щодо використання електронних підписів та їх носіїв, зокрема токенів.

ДПС визнає представника лише за ЄДР
В IПК №3857/IПК/99-00-12-02-01-06 (див. «ДК» №39/2020) ДПСУ дає відповіді на запитання щодо можливості підписання податкової звітності з накладенням КЕП іншою особою у разі відсутності керівника чи його відсторонення від посади. З'ясуймо докладніше.

Чи законні запити ДПС під час карантину?
Запити до платників податків від ДПС із вимогою надати певну інформацію і далі надходять навіть під час карантину. Хоча тепер їх статус можна окреслити як «збір інформації» на майбутнє. Відсутність відповіді на запит не призведе до перевірки, але тільки до закінчення карантину.

Звіт про КО-2019: на що звернути увагу?
Закінчується граничний строк звітування про контрольовані операції, здійснені у 2019 році. Проте у 2020 році до ПКУ було внесено зміни, які стосуються ТЦУ. Чи треба їх враховувати тепер?

До змісту номеру