• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Повернення орендодавцю-фізособі авто з новими шинами
Підприємство орендувало авто у фізособи. Протягом строку оренди орендар замінив шини (обліковуються на субрахунку 207). Під час придбання було нараховано ПЗ з ПДВ, позаяк авто використовується у звільнених операціях. Як обліковувати та які податкові наслідки повернення авто з шинами?

Перехідний лікарняний: чи донараховувати ЄСВ?
Працівник вийшов з відпустки для догляду за дитиною 27 серпня 2020 р. На 27 та 28 серпня написав заяву на відпустку за власний рахунок, а 31 серпня пішов на лікарняний. Чи донараховувати ЄСВ до мінімальної заробітної плати (1039,06 грн за серпень)?

Сплата ПДВ на бюджетний рахунок не збільшує ліміту реєстрації ПН
Платник ПДВ оформив розстрочення ПДВ. Розстрочену суму частково було сплачено на електронний ПДВ-рахунок, а решту, за рекомендаціями податкового органу, безпосередньо на бюджетний рахунок. Проте сума ліміту реєстрації ПН не збільшилася на суму сплати на бюджетний рахунок, а податківці відмовилися збільшити ліміт на цю суму. Чи правомірно це?

У якому періоді слід відображати розблокований РК до податкової накладної?
Постачальник склав РК до ПН у травні 2020 р., який було заблоковано. У липні цей РК розблоковано та зареєстровано в ЄРПН. У декларації з ПДВ за який період треба відображати такий РК: за травень чи за липень?

До змісту номеру