• Посилання скопійовано

Щодо деяких питань взяття на облік сімейних фермерських господарств органами Державної податкової служби України

Лист Міністерства юстиції України від 17.08.2020 р. №212/8.4.4/32-20

Щодо деяких питань взяття на облік сімейних фермерських господарств органами Державної податкової служби України

Суттєво. Хоча програмне забезпечення ЄДР нарешті допрацювали, проте користуватися опцією проставлення мітки «Сімейне фермерське господарство» неможливо, бо її не сприймає ПЗ ДПСУ.

! Сімейним фермерським господарствам

У зв'язку з впровадженням оновленого програмного забезпечення Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань (далі — Єдиний державний реєстр) та на додаток до листа Міністерства юстиції України від 25 листопада 2019 року №10575/8.4.3/32-191 (далі — лист №10575/8.4.3/32-19) повідомляємо.

1 Див. «ДК» №8/2020. — Прим. ред.

Нова версія програмного забезпечення Єдиного державного реєстру передбачає, зокрема, таку опцію, як проставлення відмітки щодо створення фізичною особою — підприємцем сімейного фермерського господарства. Однак інформаційний обмін з Державною податковою службою України ще не доопрацьований та наразі відсутня можливість передачі відомостей з нового поля.

Враховуючи вищезазначене, з метою належного взяття на облік сімейних фермерських господарств органами Державної податкової служби України інформацію про створення фізичною особою — підприємцем сімейного фермерського господарства необхідно вносити до Єдиного державного реєстру за алгоритмом дій, викладених у листі №10575/8.4.3/32-19, та додатково проставляти відмітку у полі «Сімейне фермерське господарство».

У зв'язку з цим звертаємося з проханням зазначену інформацію терміново довести до відома суб'єктів державної реєстрації та провести відповідну роз'яснювальну роботу.

Заступник міністра В. ВАСИЛИК

До змісту номеру