• Посилання скопійовано

Суть справи

СУТЬ СПРАВИ

Дистриб’ютор та ЗЕД
Розгляньмо облік у дистриб’ютора, який імпортує товар для подальшої реалізації на митній території України, а також облік списання товару у зв’язку із закінченням терміну його реалізації (споживання).

Закон №263 — загроза банківській таємниці?
Закон від 31.10.2019 р. №263, який набрав чинності 28.11.2019 р., загалом стосується конфіскації активів чиновників, набутих незаконно, і покарання за набуття таких активів. Проте деякі норми у ньому викликали неабиякий резонанс — ідеться про зміни у порядку розкриття банківської таємниці щодо всіх клієнтів банків.

Закон №440 — не тільки адмінреформа
13.02.2020 р. набрав чинності Закон №440. Його назва дещо оманлива, адже він стосується не лише питань державного управління. Для суб’єктів господарювання особливе значення мають запроваджені цим законом зміни щодо адміністрування єдиного соцвнеску, хоча й серед змін до МКУ теж є досить істотні.

Валюта у «єдинників»: визнання доходу та КР
За якою датою визнавати дохід у інвалюті? Як його розрахувати? Як курсові різниці впливають на дохід фізосіб-«єдинників» та юросіб-«єдинників»?

Бюджетні кошти не з казначейського рахунку
Підприємство уклало з комунальним підприємством угоду про надання послуг, згідно з якою оплата здійснюється шляхом перерахування коштів Держказначейством. Проте замовник сплатив з рахунку у комерційному банку. Чи застосовується в такому випадку п. 187.7 ПКУ для визначення дати ПЗ з ПДВ?

Відстрочення платежу та дисконтування
Якщо підприємство придбало товар із відстроченням/розстроченням платежу більше ніж на 1 рік, то у такій ситуації слід зважати на дисконтування заборгованості як покупцю, так і продавцю. Які особливості відображення такої «відстроченої» заборгованості та як оприбутковувати придбані активи в бухобліку, розглянемо далі.

Коли коригувати фінрезультат, а коли ні
Поговоримо про можливі ситуації, коли платник податку на прибуток може не застосовувати податкові різниці, а коли зобов’язаний їх застосовувати.

Нова форма декларації з прибутку
До 2 березня 2020 року слід подати декларацію з податку на прибуток за 2019 рік. При її складанні враховуємо як зміни, які набрали чинності у 2019 році, так і ті правила, які не змінилися. Розгляньмо їх докладно.

Є непокритий збиток: чи збільшувати СК?
Статутний капітал підприємства становить 700000 грн, непокритий збиток — 550000 грн. Чи треба збільшувати СК, якщо непокритий збиток дорівнюватиме сумі СК?

До змісту номеру