• Посилання скопійовано

Суть справи

Iнвентаризація резервів та забезпечень
Частиною річної інвентаризації, про яку багато хто забуває, є інвентаризація сальдо (залишків) створених на підприємстві резервів та забезпечень майбутніх витрат. Розгляньмо, за яким алгоритмом проводити таку інвентаризацію.

I ще раз про каністри
Суб'єкт господарювання мав два запитання. ДПСУ в IПК від 27.09.2019 р. №430/6/99-00-04-02-06-15/IПК (див. «ДК» №46/2019) на одне відповіла частково, друге проігнорувала.

Перевірена сума заявленого БВ
У «ДК» №44/2019 ми аналізували правила та умови для бюджетного відшкодування. Пропонуємо розглянути порядок складання ППР, наслідки в обліку та порядок уточнення.

Iнвентаризація заборгованостей
Наприкінці року саме час перевірити стан розрахунків підприємства з його контрагентами та бюджетом. Як це зробити правильно, розповімо в статті.

Оприбуткування наданого підрядником обладнання
Юрособа (платник ЄП та ПДВ) надає послуги з буріння свердловини та встановлення обладнання (насоси, труби тощо). Iз замовником складається договір підряду, у якому вартість обладнання, придбаного підрядником, включено до вартості послуги. Чи може замовник послуги віднести це обладнання собі на баланс?

Корпоративна картка або картка-ключ
Про корпоративні картки і картки-ключі ми вже писали не раз. Але у щоденній роботі у бухгалтерів все ще виникають запитання щодо використання платіжних карток у різних ситуаціях. У цій статті ми зібрали деякі з них.

Iнвестиційний прибуток фізособи
Що таке «інвестиційний прибуток» у фізособи та хто сплачує з нього ПДФО та ВЗ? Якщо сама фізособа, то як розрахувати цей прибуток і скласти декларацію про доходи? Відповідаємо на ці та інші запитання.

Згода на значні правочини вже не квартальна!
До Закону про ТОВ/ТДВ було внесено зміни щодо правил надання згоди від засновників керівництву товариства на вчинення значних правочинів. Як це вплине на новостворені та діючі товариства?

До змісту номеру