• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

На підприємстві один працівник — директор: чи можна йому не нараховувати зарплату?
З початку діяльності на підприємстві є єдиний працівник (директор-засновник). Підприємство тимчасово припинило роботу та не здійснює діяльності. Чи можна в такому випадку не нараховувати заробітну плату та ЄСВ, не звільняючи при цьому директора?

Податкова накладна складена помилковою датою: які наслідки?
Підрядник виконав будівельно-монтажні роботи для замовника на суму 120 тис. грн. Акт підписаний 03.09.2019 р. Податкова накладна складена пізніше (16.09) і зареєстрована в ЄРПН. Які податкові наслідки (штрафи) і яку суму штрафу передбачено для підрядника та замовника?

Як відбувається реєстрація акцизного складу пересувного?
Підприємство здійснює оптову торгівлю пальним. Зі складу постачальника пальне завантажується в бензовоз і цього ж дня прямує до покупця. Подано заяву на повторну реєстрацію платниками АП. У заяві не зазначали акцизні склади (за їх відсутності). Як реєструється пересувний АС і чи є таким ТЗ (транспортні послуги надає перевізник)? Чи потрібна заявка на переміщення пального?

Умови подання підприємством декларації з прибутку за 9 місяців
Чи потрібно малому підприємству (яке раніше звітувало з податку на прибуток раз на рік) подавати декларацію з податку на прибуток та фінзвітність за 9 місяців 2019 року?

Виправлення несумових помилок у Звіті з ЄСВ
Підприємець перед закриттям діяльності пройшов перевірку в ПФУ, внаслідок чого було виявлено помилки у П. I. Б. та IПН деяких працівників. Як можна виправити такі помилки за період 2010 — 2019 рр.?

До змісту номеру