• Посилання скопійовано

Суть справи

КОРО: реєстрація та використання
З'ясуймо: як проводиться реєстрація КОРО у ДФС? Коли ДФС відмовляє у реєстрації КОРО? Як використовувати, зберігати та заповнювати КОРО? А про те, хто має використовувати РРО, а хто — ні, ми розповімо у «ДК» №22/2019.

Перевірки Держпраці по-новому
Редакція «Дебету-Кредиту» провела вебінар за участю представника Держпраці, де пролунали відповіді на запитання, що непокоять працедавців після скасування Порядку №295.

Аркуш коригування до митної декларації
Розгляньмо, як імпортеру відобразити аркуш коригування до митної декларації в обліку. Чи впливає отримання цього документа на собівартість ввезеного товару та на податковий кредит?

РРО — кому обов'язковий, а кому ні?
Діяльність СГ у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зазвичай не обходиться без застосування РРО. Але є й винятки.

Коефіцієнт коригування при розрахунку відпусткових
Що таке коефіцієнт коригування і в яких випадках його застосовують при розрахунку відпусткових? Чи можна зменшити розмір коефіцієнта? Чи повинні застосовувати такий коефіцієнт підприємці?

Облік страхового відшкодування
Виплата страховою компанією відшкодування свідчить про настання певної події, яка, зрозуміло, є сумною. А бухгалтеру ще слід все правильно відобразити в обліку. Проаналізуймо, як показати понесені збитки та отримання суми страхового платежу, зокрема коли суму відшкодування отримує третя особа, що здійснює ремонт пошкодженого майна.

Кадрова документація: пам'ятка підприємця
Чи має ФОП вести кадрові документи щодо найманих працівників? Який їх перелік згідно з вимогами чинного законодавства? Чи ведуть та обліковують підприємці трудові книжки працівників?

Зарахування передоплати за інший товар
Розгляньмо IПК ДФСУ від 23.04.2019 р. №1761/6/99-99-15-03-02-15/IПК (див. «ДК» №22/2019) щодо порядку складання РК при зарахуванні передоплати за один товар у рахунок оплати іншого, поставленого, але не оплаченого покупцем товару.

Витрати на відрядження: оподаткування
Коли добові оподатковуватимуться ПДФО та військовим збором? Як правильно підтвердити витрати на відрядження щодо проживання, проїзду та оформлення візи? Про все це далі.

Склад в іншому місті
Підприємство відкриває склад у іншому місті. Які звіти необхідно подати? Куди необхідно сплачувати податки з найманих працівників такого складу та звітувати про їх нарахування?

ФОП та штатний розпис: потрібен чи ні?
Раніше Мінсоцполітики наполягало на тому, що підприємцю штатний розпис потрібен. А в свіжому листі від 21.05.2019 р. №34/0/23-19/1330 (див. «ДК» №22/2019) ідеться про те, що чинним законодавством не передбачено обов'язковості штатного розпису для підприємця.

До змісту номеру