• Посилання скопійовано

Суть справи

Перевищення доходу у ФОПа-«єдинника»
Стаття 291 ПКУ встановлює граничну суму доходу, яку протягом календарного року може заробити підприємець — платник ЄП. А що робити, якщо отримано більший дохід?

Визначення коду УКТ ЗЕД для комплекту товарів
У консультації від 04.01.2019 р. №65/6/99-99-15-03-02-15/IПК (див. «ДК» №3/2019) ДФСУ розповіла, як відображати у податковій накладній постачання комплекту (набору) товарів. При цьому найбільш спірним є питання визначення для такого комплекту коду УКТ ЗЕД (особливо якщо товари в комплекті є різними).

Капітальний ремонт ОЗ: облік та оподаткування
Коли ремонт ОЗ можна вважати капітальним? Як документально його оформити? Які податкові наслідки виникають у разі його проведення? Як капітальний ремонт впливає на нарахування амортизації?

Бухоблік придбання офісного приміщення
Підприємство придбало офісне приміщення. Як відобразити це в обліку?

Дохід понад 5 млн грн у юрособи-«єдинника»
У які строки слід перейти на загальну систему? Коли виникає подвійне оподаткування перехідних операцій? Як стати платником ПДВ при переході на загальну систему оподаткування?

Надання позики фізособою юрособі
Чи може фізособа, яка не є працівником підприємства, надати позику цьому підприємству, яке перебуває на загальній системі оподаткування? Які податкові наслідки для обох сторін?

Молодняк тварин: як перевзути в повітрі
Сільгосппідприємство оприбуткувало приплід тварин (телята) (на рахунок 21). На момент оприбуткування ще не відомо, чи буде їх у подальшому переведено до основного стада (Д-т 155 К-т 21, далі Д-т 16 К-т 155), яке даватиме сільгосппродукцію — молоко, чи їх після відгодівлі здадуть на м'ясокомбінат для забою на м'ясо.

Договори ЦПХ з продавцями
За позовом продавця, який працював у магазині лише один місяць, суд визнав наявність трудових відносин між ним та власником магазину. Проте цей факт не заперечує можливості укладання таких договорів. У цій статті ми розповімо про типові помилки роботодавця та можливі умови договорів ЦПХ про надання послуг або виконання робіт.

Миття автомобіля: що з податковим кредитом?
Кожне підприємство, що використовує автомобілі, час від часу стикається з витратами на їх прибирання та миття. Чи є ці витрати пов'язаними з госпдіяльністю? Чи буде ПК та чи не треба буде нарахувати ПЗ? Податківці висловились в IПК ГУ ДФС у Житомирській обл. від 08.02.2019 р. №450/IПК/06-30-12-01-19 (див. «ДК» №9/2019).

Реєстрація РК до ПН колишнім спецрежимником
Ситуація, яку описано в IПК ДФСУ від 19.02.2019 р. №612/6/99-99-15-03-02-15/IПК (див. «ДК» №9/2019), не така вже й нестандартна, та є особливість — ідеться про виконання судового рішення.

Амортизація ОЗ у складі витрат ФОПа
Вартість придбаних ОЗ не включається до складу витрат підприємця-«загальносистемника». Проте він має право на віднесення до витрат суми розрахованої амортизації таких ОЗ. Розгляньмо, яким чином та за яких умов суми амортизації відносяться до витрат підприємця.

До змісту номеру