• Посилання скопійовано

Суть справи

Фінзвітність-2017
Фінзвітність є невід'ємною частиною декларації з податку на прибуток. При підготовці фінзвітності важливо не просто механічно перенести інформацію з рахунків до правильних рядків звітності, а й подбати про смислове наповнення показників цих рахунків.

Особисті витрати директора за кошти підприємства
Часом бухгалтери стикаються з такими ситуаціями, як відпочинок директора або ж купівля ним дорогого годинника за кошти підприємства. Усе би нічого, але працівники бухгалтерії повинні обіграти це «по-бухгалтерськи». Розгляньмо, як упоратися з такою ситуацією.

Декларація з прибутку за 2017 рік
Граничний строк подання звітності з податку на прибуток невпинно наближається. Поговоримо про ключові правила та окремі нюанси подання такої звітності.

Право постійного користування і земподаток
Юрособа має акт на право постійного користування землею, виданий 1991 року. Кадастровий номер не отримувала, управління земельних ресурсів відмовляє у наданні довідки про нормативну грошову оцінку землі. Востаннє отримували довідку про нормативну грошову оцінку у 2015 році. За запитом у 2018 році видати таку довідку відмовили, хоча міськрада у 2016 році провела грошову оцінку землі та довідки на орендовані землі видаються без проблем. Як сплачувати податок на землю?

Збитки минулих років у декларації про прибуток
Поговоримо про збитки минулих років, на які можна зменшити фінрезультат поточного року. Право на це зменшення мають усі платники податку на прибуток, навіть ті, хто вирішив не коригувати фінрезультату. Які саме збитки можна «перетягнути» в поточну декларацію, чи є такі збитки пільгою з податку на прибуток, — читайте у статті.

Довідка про резидентство — нова чи стара?
Нашим ТОВ 100% володіє іноземна юридична особа. У березні 2017 р. протоколом загальних зборів учасників прийнято рішення про виплату дивідендів за 2015 — 2016 рр. до 31.12.2017 р. Поточна довідка — 20.11.2016 р. При виплаті цих дивідендів у 2017 — 2018 рр. чи треба запитувати у нерезидента нову довідку про резидентство засновника?

Головбух і бухгалтерія
Нагадаємо: Мінфін та Мінсоцполітики вважають, що не може бути посади «головний бухгалтер» без створення відповідного структурного підрозділу. Порушена тема спричинила багато запитань у наших читачів.

Визнаємо витрати за фактом їх понесення
Розгляньмо відображення витрат на підставі спеціального первинного документа — внутрішнього акта про понесені витрати.

Вагітність та пологи: розрахунок допомоги у 2018 р.
Питання розрахунку допомоги з тимчасової непрацездатності ми вже розглядали раніше (див. «ДК» №6/2018). Сьогодні з'ясуємо, як обчислювати допомогу по вагітності та пологах.

До змісту номеру