• Посилання скопійовано

Суть справи

Закриваємо рік
Закриття року супроводжується кількома операціями та проведеннями, характерними тільки для річної звітності. Це нарахування податку на прибуток та обчислення відстрочених податків.

Звіт про фінрезультати
Суму доходів, витрат і загальні показники прибутків та збитків можна побачити у звіті про фінрезультати. По суті, саме цей звіт найбільше пов'язаний з декларацією з податку на прибуток, адже він містить усі базові показники, на основі яких заповнюється декларація. Алгоритму заповнення звіту ми й присвятили цей матеріал.

Списання дебіторки: облікові нюанси
Продовжуємо аналізувати податкові тонкощі та нюанси щодо нарахування резерву сумнівних боргів (див. «ДК» №4/2018). Є ще чимало цікавих напрацювань, якими ми хотіли б поділитися.

Нове в оподаткуванні для сільгоспвиробників
Сільгоспвиробників цікавлять насамперед ті питання оподаткування, які безпосередньо стосуються їх. Поговоримо про новації 2018 року.

Транзитні суми у звітності неприбуткових організацій
Чи повинна неприбуткова організація відображати у Звіті неприбуткових установ та організацій суми відшкодованих комунальних послуг, земельного податку, які надходять від орендарів на розрахунковий рахунок організації?

Розрахунок лікарняних у 2018 році
Наприкінці 2017 року правила оплати листків непрацездатності дещо змінилися. Тож проаналізуємо розрахунок лікарняних за покроковим алгоритмом.

Реєстрація ФОП за місцем оренди — неправомірно?
Фізособа зареєструвалася підприємцем через електронну реєстрацію за місцем оренди квартири (оренда без договору). Орендодавця до відома не поставила та дозволу не питала. Чи правомірні дії фізособи? Який фіскальний орган має взяти її на облік (основне/неосновне)? Які наслідки для ФОПа та орендодавця, якщо дії фізособи неправомірні? Чи може орендодавець змусити змінити адресу реєстрації (різні області), у т. ч. у судовому порядку?

До змісту номеру