• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Пальне для власних потреб підприємства
Платник акцизного податку придбаває пальне для власного автотранспорту. Чи повинні продавець та покупець пального реєструвати акцизні накладні? Яким документом провести списання пального та як відобразити в бухгалтерському обліку?

Закордонне відрядження без авансу
Працівника спрямовано у закордонне відрядження без видачі йому авансу. Він здійснив витрати у різних валютах (євро, фунт стерлінгів, данська крона, гривня). Повернення коштів відбувається у гривнях. Як провести в обліку авансовий звіт у валюті та погашення заборгованості перед працівником?

Перехідні операції з продажу електрокарів
Продавець у грудні 2017 р. придбав електрокар за 120 тис. грн з ПДВ для перепродажу. Також у грудні було отримано часткову передоплату від покупця 60 тис. грн з ПДВ, складено ПН на цю суму (загальна продажна ціна авто — 240 тис. грн). У січні 2018 р. покупець зробив ще одну передоплату — 60 тис. грн. Відвантаження авто відбудеться у лютому 2018 р., продавець робить видаткову накладну без ПДВ на 240 тис. грн. Як складати ПН у січні та у лютому 2018 р.?

Працівник у СIЗО: нюанси для бухгалтера
Чи можна не виплачувати зарплату працівникові, який перебуває у СIЗО, і разом з цим його не звільняти? Як відображати такого працівника у звіті з ЄСВ?

Податковий борг протягом двох послідовних кварталів загрожує втратою статусу платника ЄП
З квітня 2017 року в особовій картці платника ЄП обліковувалася заборгованість з орендної плати за землю у розмірі 8,45 грн. У серпні 2017 р. було оформлено ППР і на цю суму недоїмки нараховано штрафні санкції. На початку листопада всю заборгованість було погашено. Податківці погрожують анулюванням статусу «єдиноподатника». Чи правомірні дії податківців?

До змісту номеру