• Посилання скопійовано

Суть справи

Нова форма РК: коригуємо ПН з 01.12.2018 р.
ДФСУ у листі №36942/7/99-99-15-03-02-17 (див. «ДК» №50/2018) роз'яснила нові правила складання ПН/РК. Про ПН ми вже розповідали (див. «ДК» №50/2018). А тепер поговоримо про коригування її показників за допомогою РК.

Списання боргу з «кримчан» за сертифікатами ТПП
В IПК від 30.11.2018 р. №5023/6/99-99-17-04-15/IПК (див. «ДК» №51/2018) ДФС стверджує, що у разі відсутності у сертифікаті ТПП інформації про причинно-наслідковий зв'язок між фактом настання форс-мажору та його конкретною дією на фінансово-господарську діяльність платника підстав для списання безнадійного податкового боргу немає. Чи так це насправді і як до цього ставляться суди?

Неприбуткові організації — звітність та облік
Неприбуткові організації не є платниками податку на прибуток виключно в разі відповідності певним вимогам. Розгляньмо, що це за вимоги, яким має бути облік та як заповнити Звіт неприбутковій організації.

Призначення уповноваженої особи для перевірок
У ТОВ працюють дві особи (директор та менеджер) по 0,5 ставки (сумісники). Що робити, коли прийде інспектор з праці або ДПI, а директор у цей час перебуває у відпустці або на лікарняному? Причому директор не хоче призначати менеджера відповідальним за хід перевірки. Чи може менеджер не допустити перевіряльні органи до перевірки?

Подаємо ф. №1-ОПП щодо даних головбуха
Як заповнювати та подавати ф. №1-ОПП? У які строки надавати її ДФС? Як заповнювати ф. №1-ОПП у разі, якщо обов'язки головного бухгалтера виконує керівник? Хто може підписати ф. №1-ОПП за відсутності керівника? Які штрафи за неподання ф. №1-ОПП?

Платник ЄП 3-ї групи — зміни КВЕДІВ без строків
Наприкінці 2014 року ТОВ (3-тя група ЄП) отримало витяг із Реєстру платників ЄП. На той час начебто не зазначали видів діяльності для такого ТОВ, а тепер дуже часто у консультаціях кажуть, що ТОВ чи ФОПи повинні працювати тільки згідно з тими КВЕДами, які зазначені в Реєстрі. Чи справді для ТОВ із таким витягом (у базі ЄДР є 10 КВЕДів, а в заяві про застосування спрощеної системи — лише три) є ризики під час перевірки? Чи можна виправити ситуацію?

Ліцензії, сертифікати та страхування у «єдинника»
Юрособа, платник 3-ї групи ЄП, надає послуги з перевезення вантажів по Україні та за кордон. Як у податковому та бухгалтерському обліку відображаються ліцензії, сертифікати та страхові платежі?

До змісту номеру