• Посилання скопійовано

Щодо подання повідомлення про виплату коштів застрахованим особам

Лист Фонду соціального страхування України від 12.11.2018 р. №2.4-38-3513

Щодо подання повідомлення про виплату коштів застрахованим особам

Суттєво. Повідомлення про проведення виплат матзабезпечення застрахованим особам слід подавати до робочого органу виконавчої дирекції ФСС, якщо заява-розрахунок подавалась у період з 01.10.2018 р. згідно з Порядком №12.

! Страхувальникам у ФСС

Розглянувши лист <...> щодо подання повідомлення про проведення виплат матеріального забезпечення застрахованим особам, виконавча дирекція Фонду соціального страхування України в межах своєї компетенції повідомляє таке.

Відповідно до частини 1 статті 34 Закону України від 23.09.99 р. №1105 «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам здійснюється робочими органами виконавчої дирекції Фонду в порядку, встановленому правлінням Фонду.

У період до 30 вересня 2018 року фінансування страхувальників здійснювалося відповідно до Порядку фінансування страхувальників для надання застрахованим особам матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, затвердженого постановою правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 22.12.2010 р. №26.

Нормами зазначеного Порядку не передбачалося подання страхувальниками повідомлення про проведення виплат матеріального забезпечення застрахованим особам, а отже, якщо заява-розрахунок була подана до робочого органу виконавчої дирекції Фонду в період до 30 вересня 2018 року, таке повідомлення до робочого органу не подається.

З 1 жовтня 2018 року набрав чинності Порядок фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, затверджений постановою правління Фонду соціального страхування України від 19.07.2018 р. №12 (далі — Порядок №12).

Відповідно до пункту 10 Порядку №12 після проведення виплат за рахунок коштів Фонду страхувальник подає повідомлення про проведення виплат за формою, наведеною у додатку 2 до цього Порядку.

Отже, повідомлення про проведення виплат матеріального забезпечення застрахованим особам слід подавати до робочого органу виконавчої дирекції Фонду у разі, якщо заява-розрахунок подавалась у період з 1 жовтня 2018 року згідно з Порядком №12.

В. о. директора С. НЕСТЕРОВ

До змісту номеру