• Посилання скопійовано

Суть справи

Декларація з ПДВ: правила складання
На прохання наших читачів ми розглянемо загальні правила, які повинен знати кожен, хто складає декларацію з ПДВ. А в наступних статтях, що їх ми незабаром опублікуємо, роз'яснимо на практичних прикладах особливості її складання в певних ситуаціях.

Готівкові обмеження між фізособами і юрособами
Цього разу детально розповімо, коли при готівкових розрахунках між юрособами та фізособами слід буде застосовувати обмеження у 10000 та 50000 грн, а коли їх можна не застосовувати. Окремо поговоримо про відповідальність за недотримання готівкових обмежень.

Виправлення у декларації платника ЄП
Розглянемо практику відображення у декларації платника ЄП виявлених помилок. Як відобразити виправлення у поточній декларації, а коли вигідніше подати уточнюючу? У яких випадках будуть штрафні санкції та як нарахувати суму пені?

Технічні помилки у звіті з ЄСВ для ФОПа
Підприємці вже виявили дві помилки у новій формі свого Звіту з ЄСВ (додатку 5 до Порядку №435). Це неможливість заповнити Звіт у разі неодноразового переходу з загальної на спрощену систему та навпаки протягом року та помилка у формулі графи 6 таблиці 1 Звіту. Відповідь дало ГУ ДФС в Одеській області в IПК від 24.10.2018 р. №4530/IПК/15-32-13-01-10 (див. «ДК» №46/2018).

Виправлення при роботі з РРО
При роботі з РРО можна припуститися помилки, адже всі живі люди. А можливо, покупець відмовляється від товару, розрахунки за який проведено через РРО. Тож розгляньмо, як зробити виправлення та повернення через РРО.

Як застосовувати ставку ЄСВ 8,41%
Фахівці ДФСУ в IПК від 23.10.2018 р. №4525/6/99-99-13-02-03-15/IПК (див. «ДК» №46/2018) надали роз'яснення щодо застосування ставки ЄСВ 8,41% стосовно осіб з інвалідністю, які працюють в юросіб. Який документ дозволяє застосовувати цю ставку ЄСВ? I чи можна її застосовувати, якщо надано листок непрацездатності за минулі періоди (до встановлення або припинення інвалідності)?

Продаж автомобіля фізособі «єдинником»
Підприємство (платник 4-ї групи ЄП та платник ПДВ) продає легковий автомобіль фізособі. Які особливості оподаткування? Як виписати ПН? Що з обмеженням на готівкові розрахунки?

Як оподаткувати «шведський стіл»
Податківці погодилися з висновком суду, що харчування працівників за принципом «шведського столу» не є додатковим благом, та оподаткувати такий дохід усе ж доведеться.

До змісту номеру