• Посилання скопійовано

Суть справи

Законопроект про податок на виведений капітал-3
Продовжуємо вивчати об'єктні операції з метою оподаткування податком на виведений капітал за законопроектом №8557. Цього разу спинимося на операціях з нерезидентами.

Маєте аліментників — звітуватимете щомісяця
Законодавство, що стосується аліментів, зазнало низку змін. Розгляньмо, що може найбільше непокоїти роботодавців аліментників.

Зміна цільового призначення землі
Юридична або фізична особа має у власності чи в оренді земельну ділянку з відповідним цільовим призначенням, наприклад землі сільгосппризначення. Але плани змінилися, і землю планують використати за іншим призначенням, наприклад для житлової забудови. Як змінити цільове призначення?

Продаж основних засобів платником єдиного податку
ТОВ — платник єдиного податку 3-ї групи та платник ПДВ має намір продати основні засоби, які використовувались у його діяльності. Оплата від покупця надходить частинами: спочатку — основний платіж, решта суми — протягом року. Як визначається дохід від продажу основних засобів у юрособи-«єдинника»? Що буде, якщо через продаж ОЗ «єдинник» перевищить дозволений йому річний обсяг доходу?

Оподаткування операцій з експорту товарів
Операції з вивезення товарів за межі митної території України мають певні особливості. Розглянемо основні принципи визначення доходу за операціями експорту товару та визначення податкових зобов'язань з ПДВ.

Зменшення податку на прибуток
В IПК від 10.08.2018 р. №3510/6/99-99-15-02-02-15/IПК (див. «ДК» №35/2018) податківці розповіли, за яких умов платники акцизу з пального мають право на зменшення податку на прибуток.

Виправлення Розрахунку держдивідендів
У IПК ДФСУ від 14.08.2018 р. №3533/6/99-99-15-02-01-15/IПК (див. «ДК» №35/2018) розглядається ситуація, як внести виправлення до вже поданої звітності, якщо уточнюючої форми не передбачено. У цьому випадку йдеться про Розрахунок частини чистого прибутку (доходу), що підлягає сплаті до державного бюджету державними унітарними підприємствами та їх об'єднаннями, — так званий Розрахунок держдивідендів.

Відпустка у платника ЄП
Солодке слово «відпустка» спокушає всіх, хто працював протягом року, у тому числі підприємців. От і з'ясуймо, за яких умов підприємець — платник ЄП має право на так звану відпустку, протягом якої він звільняється від сплати єдиного податку.

Семінари з питань праці — чи обов'язкові?
ТОВ отримало електронний лист від органу місцевого самоврядування (разом із РДА) з пропозицією щодо організації семінару на території підприємства з питань дотримання роботодавцем законодавства про працю. Крім того, до дати семінару, яку має визначити ТОВ, керівництво також має надати дані щодо кількості працівників, рівня заробітної плати (якщо нижче мінімальної, то з поясненнями). Запитання: оскільки у певної частини працівників робота має роз'їзний характер, то чи можна відмовитися? Чи мають право органи місцевого самоврядування на проведення подібних семінарів на підприємствах?

До змісту номеру